Kulcsszó keresés /


Mire jó a kókusztej?

  • 2017. december 07.

A kókusztej érett kókuszdióból kivont krémes texturájú folyadék, melyet nem szabad összetéveszteni a kókuszvízzel. A kókusztej jócskán bővelkedik vitaminokban és kálciumban, számos ázsiai fogás alapanyaga kellemes ízének köszönhetően, és kiváló alternatíva azoknak, akik allergiásak vagy csak nem kedvelik az állati eredetű tejet. Lassacskán a szépségipar is felfedezi jelentőségét, hiszen csodás hatással van a hajra és a bőrre egyaránt. Ezeket gyűjtöttük össze az alábbi cikkben.

olvass tovább

Tavaszi fáradtság helyett tavaszi ragyogás

  • 2017. március 27.

A tél folyamán kiürülnek szervezetünkből a vitaminok, így könnyen érezhetjük fáradtnak és nyúzottnak magunkat, miközben az egyre szebb idő és a napsütés miatt sokkal szívesebben sétálgatnánk az utcán vidám, tökéletes formában.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük az avokádót

  • 2016. augusztus 23.

Az avokádó semleges ízének köszönhetően számtalan módon felhasználható, ezért könnyedén kiélvezhetjük a jótékony hatásait. Nem csupán tápláló, de még a bőrünk szépségének is jót tesz a fogyasztása! Összegyűjtöttük nektek, miért is ajánlatos állandó jelleggel a hűtőben tartani egy-egy érett, puha darabot.

olvass tovább

A független nő nem szingli

A független nő felébred. Általában hatkor kel, hogy legyen ideje elkészíteni a kávét, összedobni egy gyors reggelit és kiporciózni az egészséghez szükséges vitaminokat. Reggeli közben megnézi az e-mail-jeit, csekkolja az üzeneteit és válaszol a fontosakra. Csakis a fontosakra, a többire nem pazarol időt.

olvass tovább

Szépítő ételek

  • 2016. február 06.

Hol vannak már azok az idők, mikor azt hittük, hogy csupán a szépségápolási szerek és a mozgás, amik hatással vannak a külsőnkre. A XXI. századra világossá vált, hogy nagymértékben befolyásoljuk kinézetünket az elfogyasztott ételekkel is. Összegyűjtöttük azt a 7 ételt, amik a leghatásosabban szépítenek, érdemes az ünnepek utáni nagy méregtelenítésben előszeretettel fogyasztani őket.

olvass tovább

Gyümölcsök fogyókúra idején

  • 2016. február 05.

A gyümölcsök szépek, finomak, vitaminokban, ásványi anyagokban, vízben bővelkednek. Mi pedig, amikor fogyni szeretnénk, mégis nehezen tudjuk eldönteni, hogy most ehetjük vagy sem? A kérdés azért érdekes, mert a gyümölcs egészséges, ugyanakkor magas cukortartalommal bír általában. A gyümölcsök a túlnemesítés miatt tízszer több cukrot tartalmaznak, mint nagyanyáink idejében.

olvass tovább

Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

A legegészségesebb ételek

  • 2015. december 27.

A szakértők azt mondják, hogy együnk több zöldséget, élvezzük a teljes kiőrlésű gabonát és sok sovány fehérjét vegyünk magunkhoz az optimális egészséghez. Úgy tűnik, mindez elég egyszerű. Ám amikor az élelmiszerboltokban odaér az ember az egészségét rejtő polcokhoz, vakarja a fejét, miben is találja pontosan a sovány fehérjét, illetve milyen gyümölcsöt és zöldséget vegyen?

olvass tovább