Kulcsszó keresés /


7 ok, amiért szeretjük a rebarbarát

  • 2016. június 18.

A rebarbara egy rendkívül komplex táplálék kiegészítő, ami nem csak finom, de egészséges is. Melegebb éghajlaton egész évben, hidegebb klímánál pedig kora tavasszal növekszik. Egyesek otthon, nagy cserepekben növesztik, ugyanis termesztése egyszerű és a növény akár 10-15 évig is elél. Mások fűtött üvegházakban termesztik. Általában sütikben, turmixokban, salátaként vagy levesekben fogyasztjuk.

olvass tovább

Party fasírtgolyók

  • 2016. január 24.

Nem szükséges nehéz falatokkal terhelnünk szervezetünket, a megszokott ízeket egészséges alapanyagokból is előállíthatjuk. Ilyen ez a pelyhekből, magvakból, fűszerekből készített roppanós fasírtgolyó, amely bármelyik svédasztalon, vagy hidegtálon megállja a helyét. Hétköznapokon fogyaszthatjuk köretekkel, salátákkal egyaránt.

olvass tovább

Sütivel is készülhetünk a télre!

  • 2015. december 05.

Az őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!

olvass tovább

8 egészséges étel, amely igazából nem is egészséges

  • 2015. szeptember 25.

Az vagy, amit megeszel. Ugye? Ezért próbálsz minél tudatosabban táplálkozni... ezt is jól mondjuk, ugye? Így megveszel mindent, amiről a reklámok és a köznyelv azt állítja, hogy egészséges, és nem hízlal. Pedig sok esetben nagyon rosszul teszed. Megmutatjuk, melyek azok a dolgok, amelyeket egészséges ételként adnak el, de korántsem azok.

olvass tovább

Parmezános sült csirke egyenesen Itáliából

  • 2015. augusztus 03.

Valljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!

olvass tovább

Korán megtanultam, milyen az emberi zsarnokság

Az ebédhez készülődtünk, nagyanyám már behozta az ecetes salátát a rántott csirke mellé. Mindig ez volt az ebéd vasárnap: rántott hús meg fejes saláta krumplival. Mama nem úgy készítette a krumplit, mint ahogy nálatok csinálták, nem rakott bele se vajat, se tejet, hanem olajjal törte, és én ezért rettenet módon hálás voltam. Azt a ragadós pépet később se bírtam megszokni.

olvass tovább

Citrusos csirkesaláta

  • 2015. április 20.

Természetes, hogy a meleg beköszöntével egyre könnyebb ételeket kívánunk meg. Így hát nemcsak a diétázóknak és az egészséges életmód híveinek remek alternatíva ez a könnyed, citrusos saláta, hanem azoknak is, akik szeretnének valami finomat enni! Persze könnyen és gyorsan, mindössze 30 perc alatt elkészíthető!

olvass tovább

Téli vitaminsaláta

  • 2015. február 23.

Korábbi írásunkból kiderült milyen sok hasznos anyagot tartalmaz a savanyú káposzta, és hogy több betegség megelőzésére is kiválóan alkalmas. A mai nap gyakorlatias szemmel közelítjük meg, íme egy receptötlet a felhasználásához.

olvass tovább

A tönkölybúza jótékony hatásai - Recepttel

  • 2014. november 29.

Sokan állnak se veled-se nélküled kapcsolatban a tönkölybúzával. A rágósnak látszó, nagy búzaszemek elsőre nem is tűnnek igazán salátába való ínyencségnek. Pedig mennyivel egészségesebb és finomabb, mint elsőre gondolnánk! Meg egyébként is: karácsony előtt nem árt kicsit vigyázni a vonalainkra.

olvass tovább