Ropogós csicseriborsó mikrohullámsütőben
A ropogós csicseriborsó nagyon egészséges rágcsálnivaló. Felszolgálhatjuk köretként, vagy akár salátákat is ízesíthetünk vele. Ez egy olcsó, gyors és könnyen felhasználható recept.
olvass továbbA ropogós csicseriborsó nagyon egészséges rágcsálnivaló. Felszolgálhatjuk köretként, vagy akár salátákat is ízesíthetünk vele. Ez egy olcsó, gyors és könnyen felhasználható recept.
olvass továbbA rebarbara egy rendkívül komplex táplálék kiegészítő, ami nem csak finom, de egészséges is. Melegebb éghajlaton egész évben, hidegebb klímánál pedig kora tavasszal növekszik. Egyesek otthon, nagy cserepekben növesztik, ugyanis termesztése egyszerű és a növény akár 10-15 évig is elél. Mások fűtött üvegházakban termesztik. Általában sütikben, turmixokban, salátaként vagy levesekben fogyasztjuk.
olvass továbbNem szükséges nehéz falatokkal terhelnünk szervezetünket, a megszokott ízeket egészséges alapanyagokból is előállíthatjuk. Ilyen ez a pelyhekből, magvakból, fűszerekből készített roppanós fasírtgolyó, amely bármelyik svédasztalon, vagy hidegtálon megállja a helyét. Hétköznapokon fogyaszthatjuk köretekkel, salátákkal egyaránt.
olvass továbbAz őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!
olvass továbbAz vagy, amit megeszel. Ugye? Ezért próbálsz minél tudatosabban táplálkozni... ezt is jól mondjuk, ugye? Így megveszel mindent, amiről a reklámok és a köznyelv azt állítja, hogy egészséges, és nem hízlal. Pedig sok esetben nagyon rosszul teszed. Megmutatjuk, melyek azok a dolgok, amelyeket egészséges ételként adnak el, de korántsem azok.
olvass továbbValljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!
olvass továbbAz ebédhez készülődtünk, nagyanyám már behozta az ecetes salátát a rántott csirke mellé. Mindig ez volt az ebéd vasárnap: rántott hús meg fejes saláta krumplival. Mama nem úgy készítette a krumplit, mint ahogy nálatok csinálták, nem rakott bele se vajat, se tejet, hanem olajjal törte, és én ezért rettenet módon hálás voltam. Azt a ragadós pépet később se bírtam megszokni.
olvass továbbTermészetes, hogy a meleg beköszöntével egyre könnyebb ételeket kívánunk meg. Így hát nemcsak a diétázóknak és az egészséges életmód híveinek remek alternatíva ez a könnyed, citrusos saláta, hanem azoknak is, akik szeretnének valami finomat enni! Persze könnyen és gyorsan, mindössze 30 perc alatt elkészíthető!
olvass továbbKorábbi írásunkból kiderült milyen sok hasznos anyagot tartalmaz a savanyú káposzta, és hogy több betegség megelőzésére is kiválóan alkalmas. A mai nap gyakorlatias szemmel közelítjük meg, íme egy receptötlet a felhasználásához.
olvass továbbSokan állnak se veled-se nélküled kapcsolatban a tönkölybúzával. A rágósnak látszó, nagy búzaszemek elsőre nem is tűnnek igazán salátába való ínyencségnek. Pedig mennyivel egészségesebb és finomabb, mint elsőre gondolnánk! Meg egyébként is: karácsony előtt nem árt kicsit vigyázni a vonalainkra.
olvass továbbImádom a salátákat, sok embertől viszont azt hallom, unalmasnak találják, ezért keveset fogyasztják. Pedig ha többet variálnánk a hozzávalókat, és persze az ízeket (ne féljünk például a sós és az édes párosításától), akkor biztosan többeknek lenne a kedvence. Volt rá példa, hogy ezt az ízes fügesalátát reggelire beletettem a bagettembe, ebédre hús mellé ettem, vacsorára pedig magában. És nem untam meg.
olvass továbbAz uborka az, ami mindenki hűtőjében mindig megtalálható, és számos formában elkészíthetjük belőle kedvenc köretünket, salátánkat. Azonban nem csak ételként való fogyasztásra alkalmas, hanem a legegyszerűbb módon használhatjuk fel szépségünk ápolására is.
olvass továbbNekem személy szerint az is sok fejtörést okozott régebben, hogy a saláta műfaját megszeressem, nemhogy másnak ajánlgassam. De rájöttem, hogy a változatosság tényleg gyönyörködtet, úgyhogy nem kell mindig jégsalátát enni ezersziget öntettel. Ez a mostani fogás önmagában is kellemes, de felszolgálható húsok mellé is. És pont amiatt, hogy nem hideg, sokkal jobban laktatja az embert.
olvass továbbMár többször jelét adtam, mennyire vonzódom a francia konyhához, hát ismét egy gall receptet hoztam. Ez a pite tökéletes reggelire, de egy kis salátával meg egy jó borral könnyű ebéd fogás is lehet belőle. A húsvéti ünnepek után biztos vagyok benne, sokak hűtőjében bújik meg maradék sonka, újhagyma, tojás. Pont ezekre lesz szükségünk a hagyományos quiche lorainne kissé magyaros verziójának elkészítéséhez. Valójában annyi csak a változtatás, hogy bacon szalonna helyett sonkát pirítunk bele, minden másban autentikusak maradunk.
olvass továbbAz olaszok egyik kedvelt húsvéti, hagyományos receptje a spenóttal, eredetileg ricottával, tojással készített, leveles tésztába becsomagolt és ropogósra sütött sós sütemény. Ezt átreformáltam az állati fehérjék mellőzésével: a tejet és tojást mellőztem. Hidegen – melegen kitűnő ünnepi recept. Melegen lehet egy feltét, hidegen salátával, hideg tálként is megállja a helyét.
olvass továbbTudom, hogy sokan most a hagyma erőteljes illatára gondoltok, holott a hagyma egy nagyon egészséges zöldség. Magas a szerves nátrium, antioxidáns, flavonoid tartalma és ebben a "megfázós" időszakban igen jó természetes antibiotikum és orrtisztító.
olvass továbbEz egy olyan étel amit a legjobban az anyukák fognak szeretni, és nem csak azért mert nagyon egészséges összetevők vannak benne, hanem mert óriás adagban készíthető, és 3-4 napig hűtőben eltartható. Hétvégén piknikezéshez pikk-pakk bedobozolható, és a legjobb az benne, hogy előre elkészíthető. Mondjuk egy nyári grillpartynál ez nagy előny.
olvass továbbA nyár legmelegebb napjait éljük. Egyszerűen egy hűs fagyin és egy könnyű frissítő jéghideg salátán kívül semmi nem esik jól. Cronutot akartam készíteni, de ahhoz croissant tésztát gyúrni, sütni kellett volna ezért elhalasztottam egy hűsebb napra (jó-jó ami késik nem múlik).
olvass továbbArab saláta, grillezett halloumi. Igazi nyári kaja! Mostanában nem sok időm van, igazából energiám van kevés, de ma elég korán hazaértem, és így volt időm megfőzni egy fincsi vacsit, sportolni és pihenni. Ez ám a jólét. :)
olvass továbbA tavalyi szezonban ettem először ilyen salátát. Imádtam! Azóta csinálom magamnak is, amikor eper szezon van, sokféle sajttal és egy jó kis dresszinggel. Most rebarbara vinaigrette-tel készítettem, jó erős lyoni camembert-rel, karamellizált körtével és ropogós dióval. Próbáljátok ki, nagyon friss és nagyon fincsi.
olvass tovább