Kulcsszó keresés /


A legegészségesebb ételek

  • 2015. december 27.

A szakértők azt mondják, hogy együnk több zöldséget, élvezzük a teljes kiőrlésű gabonát és sok sovány fehérjét vegyünk magunkhoz az optimális egészséghez. Úgy tűnik, mindez elég egyszerű. Ám amikor az élelmiszerboltokban odaér az ember az egészségét rejtő polcokhoz, vakarja a fejét, miben is találja pontosan a sovány fehérjét, illetve milyen gyümölcsöt és zöldséget vegyen?

olvass tovább

Odafigyelés

  • 2015. október 09.

Sokan félnek attól, hogy ha edzeni mennek és erősítő edzést végeznek, akkor hatalmas nagyra fognak nőni. Ha ez igaz lenne, akkor már régen minden pasi úgy nézne ki, mint Arnold fénykorában. A helyzet azonban az, hogy még nekünk férfiaknak sem megy ez olyan egyszerűen, pedig nekünk jobbak az esélyeink, tekintve, hogy megvan a növekedéshez szükséges tesztoszteron szint a testünkben.

olvass tovább

Hogyan lehet leküzdeni az őszi depressziót?

  • 2015. szeptember 17.

Ahhoz, hogy az ősz beköszöntével megszabaduljunk a depressziótól, két dologra van szükségünk: fényre és endorfinra. Ezek ugyanis olyan fehérje jellegű, hormon tartalmú anyagok, melyek egyrészt a fájdalom csillapításáért, másrészt pedig az örömérzet kialakulásáért felelősek.

olvass tovább

Nyári könnyedség a konyhában is, húsmentes élvezetek

  • 2015. július 29.

Amikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.

olvass tovább

Csicseriborsó krém

  • 2014. november 02.

A csicseriborsó nagyon ideális növényi fehérjeforrás, tartalmazza a szükséges esszenciális aminosavakat a szervezet számára. Fogyaszthatjuk pástétomként, de készíthetünk belőle akár főételeket is.

olvass tovább

Mivel pótoljuk a búzadarát?

  • 2014. október 11.

A rizsdara a lisztérzékenyek étrendjében is jól használható összetevő, különösen azok számára jó alternatíva, akik a kukoricadara ízét nem kedvelik. A rizs 77% százalék keményítő formájában jelenlévő szénhidrátot, 7-8% fehérjét és 1,3 % zsírt tartalmaz, továbbá 0,6%-a ásványi anyagokból és nyomelemekből áll. Főként foszfort, vasat, magnéziumot, cinket tartalmaz.

olvass tovább

Fiatalság újratöltve

  • 2014. október 10.

Születésnapjaink növekvő száma bőrünk felszínén is nyomot hagy. Apró barázdák és mélyülő ráncok változtatnak vonásainkon az idő múlásával. A „fiatalságért felelős fehérjék” természetes termelődése a kor előrehaladtával csökken. A bőr elveszíti nedvességtartalmát és rugalmasságát, így hajlamosabb lesz a ráncosodásra.

olvass tovább

Húsvéti Pasqualina – Spenótos ricottával

  • 2014. április 15.

Az olaszok egyik kedvelt húsvéti, hagyományos receptje a spenóttal, eredetileg ricottával, tojással készített, leveles tésztába becsomagolt és ropogósra sütött sós sütemény. Ezt átreformáltam az állati fehérjék mellőzésével: a tejet és tojást mellőztem. Hidegen – melegen kitűnő ünnepi recept. Melegen lehet egy feltét, hidegen salátával, hideg tálként is megállja a helyét.

olvass tovább

Fahéj illatú reggelek

  • 2014. március 20.

A reggeli a legfontosabb étkezés, halljuk sokszor, és ez tényleg így van. Az egész napodat meg tudod alapozni, ha munka előtt feltankolod a szervezeted megfelelő arányban szénhidráttal, fehérjével és rostokkal. A mostani receptet ugyan nem ajánlom minden napra, mert eléggé kalóriadús, hétfői értekezlet vagy egy jó ZH előtt viszont mindenképp. Ja, hogy rohansz és nincs időd leülni enni? Semmi gond, egy kis alufóliába csomagolva a busz után rohanva is abszolválható a feladat, még akkor is, ha a másik kezedben termoszos kávé van. Igen, én ezt heti kétszer eljátszom.

olvass tovább