Kulcsszó keresés /


Kis ház a betondzsungelben

  • 2014. augusztus 15.

Edith Macefield-nek egy millió dollárt ajánlottak a fotókon látható családi házáért, ám az akkor 84 esztendős idős asszony nem adta el 2006-ban a vállalatnak, amely egy hatalmas fitness palotát húzott a családi otthon köré. Edith két évvel később elhunyt, de a ház még ma is áll, és egy ingatlancég birtokában van, aki túrista-látványosságot csinált belőle. Ez a kis ház és a legendás Edith Macefield ihlette az Up című animációs mozifilmet.

olvass tovább

Süti, nem süti

  • 2014. augusztus 08.

Gondolnátok, hogy a következő képsorok valójában sütemények? Méghozzá egy san franciscoi mestercukrász keze munkáját dicsérik. Debbi Goard imád süteményeket készíteni. Nem is akármilyeneket. Nézzétek meg képgalériánkat!

olvass tovább

Házi pálcikás jégkrém

  • 2014. augusztus 07.

Először is leszögezném, ez az édesség az egyik legegyszerűbb, legszínesebb, és legnépszerűbb darab, főleg a nyári kánikulában. Nagyon ajánlom azoknak, akik szeretnének a gyerekeknek valami adalékanyagtól mentes, friss hozzávalókból készült hűsítőt adni, ami nem is kerül vagyonokba. Semmi más nem kell hozzá, mint gyümölcs, méz, tejszín, műanyag poharak, és pálcikák.

olvass tovább

Szépülj szőlőből!

  • 2014. augusztus 07.

Lassan indul a szőlő szezonja, és mi itthon szerencsére különösképp el vagyunk kényeztetve belőle. Ne habozzunk hát, együk, igyuk és készítsünk belőle házi-pakolásokat, kencéket.

olvass tovább

Dekortipp: családi fotóink a falon

  • 2014. augusztus 06.

Ezúttal egy nagyon kedves dekorációs ötletet hoztunk nektek, amit akár a babavárás alatt elkészíthetünk, akár később is. Ha van egy szabad falfelületünk, és egy üres délutánunk, akkor bátran nekiállhatunk a munkának.

olvass tovább

Cukkinis lecsó Nóritól

  • 2014. augusztus 05.

A nyár legnagyobb slágere nálam a sok paradicsommal és sok paprikával készülő lecsó, ám szerintem bármilyen szezonális zöldséget bele lehet dobni, attól biztosan csak jobb lesz. A hazai egytálétel rokona a francia ratatouille, amibe kerül padlizsán, cukkini, fokhagyma, valamint mediterrán fűszerek, mint bazsalikom, oregánó. Ha van otthon, én még gombát is szoktam bele tenni. A most bemutatott fogás leginkább a francia és a magyar között mozog, a kevésbé nyitottak kedvéért most csak cukkini került bele pluszba, no meg persze sok-sok fűszer.

olvass tovább

Beszélgetés Vásáry Andréval

Még áprilisban találkoztam egy divatrendezvényen Vásáry Andréval, ahol már az első pár perc után megegyeztünk, hogy készítek vele majd egy interjút a jövőben. Lehengerlő humorával pillanatok alatt levett a lábamról, és távolról sem tűnt egy felfuvalkodott művésznek, cserébe végtelenül kedves és közvetlen volt. Az akkori ígéretet három hónappal később, a Ráday utcában váltottuk valóra egy 35 fokos délelőttön, két jeges limonádé társaságában.

olvass tovább

Meggyes tejes pite

  • 2014. július 31.

Igen, már megint meggyes - vagyis még mindig meggyes minden. Szezonja van, és nagyon finom gyümölcs, ilyenkor főzni és sütni is ajánlott vele, kellemes fanyarsága és karakteres íze miatt. Ez a pite amolyan "készítsünk valamit abból, ami itthon van"-féle darab, nem kell hozzá semmi extra.

olvass tovább

Az uborka 10 jótékony hatása a szépségre

  • 2014. július 31.

Az uborka az, ami mindenki hűtőjében mindig megtalálható, és számos formában elkészíthetjük belőle kedvenc köretünket, salátánkat. Azonban nem csak ételként való fogyasztásra alkalmas, hanem a legegyszerűbb módon használhatjuk fel szépségünk ápolására is.

olvass tovább

Késsel kent képzőművészet

  • 2014. július 31.

Leonid Afremov egy orosz-izraeli modern impresszionista művész, aki főként kések és olajok palettájával dolgozik. Egyedülálló késsel való festési technikája és az összetéveszthetetlen stílusa, olyan különleges hatást alkotnak, mintha a festményen millió élénk szín robbanna fel. Leonid egyik azon kevés művésznek, aki önmagát képviseli, műveiket az interneten keresztül hirdetik és értékesítik, és csupán néhány kiállítást tartanak valamint a kereskedőket és a galériákat nem igazán vonják be a folyamatba.

olvass tovább