Kulcsszó keresés /


Öt tipp a hűtőszekrény karácsony előtti rendbetételéhez

  • 2025. november 27.

Ahogy közeledik a karácsony, érdemes előre felkészülni az ünnepi ételek mennyiségére, és rendet rakni a hűtőben, hogy legyen hova tenni a maradékot. Mutatunk öt tippet, hogy a hűtőszekrény ne csak az ünnepek előtt, hanem utána is alkalmas legyen a rendezettségre és átláthatóságra.

olvass tovább

Ezek 2025-ben a karácsonyi lakásdekorációs trendek

  • 2025. november 25.

A karácsony klasszikus színe, a zöld 2025-ben újra reflektorfénybe kerül: díszekben, terítékben és enteriőrökben is ez dominál. Divatos marad emellett a csillogó elegancia a fehér, ezüst és arany színekkel, valamint a bohókás stílus is. Az idei karácsonyi újdonságok közé tartoznak a mókás ajtónálló díszek és vendégváró dekoráció, amelyekkel már a bejárati ajtónál ünnepi hangulatot teremthetünk – külföldön már nagy sláger, itthon pedig egyre többen követik ezt a trendet.

olvass tovább

Különleges élményekben lehet része azoknak, akik most látogatnak el Tokajba
Ünnepi varázslat a Minaro Hotelben

  • 2025. november 23.

Ahogy a tél megérkezik a Tokaji-hegyekre, a Minaro Hotel Tokaj MGallery-ben a színek, illatok és hangulatok ünnepe köszönt be. A szálloda „Magic Tales” című téli programsorozata a karácsony és az év vége varázslatos pillanatait idézi meg – látványos dekorációkkal, zenei estekkel, borélményekkel és a tokaji hagyományokat újraértelmező különleges eseményekkel.

olvass tovább

Szarvasgomba és kaviár jár a pogácsához, ehető arany pedig a kekszhez a Zsolnay Kávéházban

  • 2025. november 14.

A budapesti Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéháza az idei ünnepi időszakban különleges délutáni teával várja a vendégeket minden nap. A szálloda gasztrocsapatát Pécsi Balázs luxusszakértő Stílusgourmand című stílustanácsadó és etikettkönyve inspirálta, a sós és édes falatok a színes képekkel gazdagon illusztrált kötet oldalainak hangulatát idézik meg küllemükben, a luxus attribútumainak tartott alapanyagokban pedig a kiadvány mondanivalója köszön vissza.

olvass tovább

Miért eszünk húsvétkor kalácsot, sonkát és tormát?

  • 2025. április 19.

Sonka, kalács, torma, tojás – ezek a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot Jézus töviskoronájára emlékezve koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe. Ahogy az ünnepi díszítés elemei, a bárány, a barkaág és a nyúl is fontos szimbólum.

olvass tovább

Idén 25 éves a Tropicárium!

  • 2025. március 25.

A budapesti Tropicarium és Óceanárium már 25 éve kápráztatja el látogatóit lenyűgöző vízi és egzotikus élővilágával. A jubileum alkalmából Farkasdi Thomas, a létesítmény vezetője és tulajdonosa mesélt nekünk az elmúlt negyed évszázad legizgalmasabb pillanatairól, a fejlődés mérföldköveiről és arról, milyen különleges meglepetésekkel készülnek az ünnepi évre.

olvass tovább

Kínai Újév: Legendák, hagyományok és ünnepi szokások

  • 2025. január 29.

január 29-én kezdődik a kínai újév. A kínai asztrológia szerint ez az év a bölcsességről, az átalakulásról és a megfontolt döntésekről szól. A kígyó az intelligencia, a stratégiai gondolkodás és a türelem jelképe, míg a fa elem a növekedést, stabilitást és kreativitást erősíti. Ez az év ideális lehet új célok kitűzésére, az önismeret elmélyítésére és a tudatos tervezésre.

olvass tovább