Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.12.01-07.

Mi történik a héten? 2025.12.01-07.

Stylelife
Stylenews - Mindent a Mikulásról

Mindent a Mikulásról

Stylenews
Keresd a nőt! - Én nem akarom eladni magam

Én nem akarom eladni magam

Keresd a nőt!
Mobility - Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Mobility
Gasztronómia - 10 különleges forró csoki

10 különleges forró csoki

Gasztronómia
Divat & Stílus - Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Keresd a nőt!
Stylelife - Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Stylelife
Keresd a nőt! - Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Keresd a nőt!
  1. STYLENEWS
  2. Rendezvények
  3. A hazai legjobbak mellett idén már világsztárok is...

A hazai legjobbak mellett idén már világsztárok is fellépnek az OTP Bank Gourmet Fesztiválon

  • 2017. április 26.
  • Komment

A magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja. Hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, a szlovén Hiša Franko étterem séfasszonya. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol a rendkívül sokszínű étel- és italkínálat mellett, ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába. Továbbra is ez az egyetlen rendezvény, ahol lehetőség nyílik néhány nap alatt végig kóstolni Magyarország legjobbjainak kínálatát, sőt most már annál is többet!

  Megosztás Küldés

Alapelvéhez hűen idén is mindenből a legjobbat sorakoztatja fel a gasztrorendezvények legjobbika, az OTP Bank Gourmet Fesztivál: az egy időben és egy helyen felsorakozó legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételei mellé a látogatók most is megkóstolhatják az ország legjobb borait, söreit, pálinkáit, és persze a kínálatból nem maradhatnak ki a legjobb cukrászdák, gourmet üzletek, sőt a kiemelkedő teljesítményt nyújtó street food-osok sem. A több mint 100 kiállítót felvonultató esemény fókuszába a sokszínűség jegyében már nem egy-egy ikonikus étel, hanem két alapanyag kerül. Idén a mangalicára és az eperre esett a zsűri választása, ezért az éttermekre jellemző specialitások mellett, most e két alapanyagból is izgalmasabbnál izgalmasabb fogásokat készítenek majd a sztárséfek.

A hazai legjobbak mellett idén már világsztárok is fellépnek az OTP Bank Gourmet Fesztiválon - STYLENEWS - Rendezvények - gasztronómia, gourmet fesztivál, rendezvény,

Ha mindez nem lenne elég ahhoz, hogy ne tervezzünk más programot erre a májusi hétvégére: idén már - az ország határait túllépve - a régió legjobbjaiból is bemutatunk jó néhányat. Hogy pontosan kiket, az az alábbiakból kiderül.

Újdonság: exkluzív menük a legjobbaktól

A Gourmet-n sétálva továbbra is végigkóstolhatjuk a hazai gasztronómia legjavát, vagy sztárok előadásait és bemutatóit nézhetjük meg a színpadon. Azonban, aki ennél is különlegesebb és egyedibb élményre vágyik, az idén már - előzetes regisztráció mellett - a fellépő sztárok exkluzív ebédjeire és vacsoráira is befizethet. Érdemes átnézni a kínálatot, mert nem akárkik főznek majd nekünk!

Ott van elsőként a világ legjobb női séfje, Ana Roš, aki Szlovéniából érkezik, hogy egy hatfogásos menüvel kápráztasson el minket. Étterme a Hiša Franko, ugyan csak az év néhány hónapjában fogad vendégeket, ám olyankor valódi zarándokhelynek számít a gasztronómiáért rajongók körében, így nem csoda, hogy pár hónappal ezelőtt Ana Roš-t választották a világ legjobb női séfjének a World's 50 Best Restaurants Awardson.

Hagyományteremtő szándékkal indítjuk útjára a legjobb vidéki séfek által közösen prezentált vidéki ebédjeinket, amelyeken évről évre bemutatjuk majd a hazai gasztronómia legizgalmasabb vidéki műhelyeit. Erős a kezdés, hiszen már az első alkalommal olyan éttermek főznek együtt, mint a közönségkedvenc Anyukám mondta, a Gault&Millau által az év éttermének választott mádi Gusteau, a töretlenül a legjobb balatoni étteremnek számító Kistücsök, valamint a mindenki által nagyra tartott, Pesti István vezette tatai Platán Étterem. Az i-re a pont a legjobb vidéki csokoládéműhely, a soproni Harrer Chocolat tányérdesszertjével kerül fel. Az ételeket természetesen kiváló hazai borok kísérik majd.

Az idei Gourmet egyik külföldi sztárja, Wojciech Modest Amaro, a Michelin-csillagos Atelier Amaro séfje egy különleges vacsorára invitálja a fesztivál közönségét, amelyen ugyanazt a nyolcfogásos menüt szolgálják majd fel, mint amit aznap a varsói éttermében is kínálnak a vendégeknek. Amaro hazájában igazi sztár, aki a legendás El Bulliban kezdte és a Noma-ban fejezte be európai tanulóéveit, majd hazatérve megnyitotta saját éttermét, amellyel hamarosan megszerezte Lengyelország első Michelin csillagát is. Az Atelier Amaro-t jelenleg a World's 50 Best Restaurants Awards az észak-európai régió egyik felfedezettjeként tartja számon.

Az exkluzív programokból nem maradhat ki Széll Tamás és csapatának ötfogásos ebédmenüje sem. Széllt ma már senkinek sem kell bemutatni Magyarországon, a gasztrotörténelmet író séf a Bocuse d’Or sikereket követően sem pihent túl sokáig, nemrégiben Szulló Szabinával és csapatával megnyitotta a Stand25 bisztrót. A Gourmet exkluzív ebédjére egy, a Bocuse d’Or-t is megidéző, különleges menüvel készülnek, amely ebben a formában máshol nem kóstolható.

Izgalmas programnak ígérkezik a "Hungarian Michelin all-star" vacsora is. Az egyedülálló és megismételhetetlen élmény főszereplői hazánk Michelin-csillagos éttermeinek séfjei. Palágyi Eszter (Costes), Mészáros Ádám (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Sabarigo (Costes Downtown), valamint az ország egyik legjobbjának számító cukrászműhelyét vezető Mihályi László (Mihályi Patisserie, Váci Desszertszalon) közös menüjét nagyszerű borok kísérik majd.

Gourmet Workshop by Electrolux

Ha végigkóstoltuk a legnagyobbak ételkülönlegességeit, nem kell elkeserednünk, hogy otthon a konyhában mennyire le vagyunk maradva, hiszen az Electrolux jóvoltából egy „gyorstalpaló gasztroiskolával” segít a Gourmet, hogy felzárkózzunk és ne csak plusz kilókat, de hasznos tudnivalókat is hazavihessünk a fesztiválról.

Stőhr Gréta (Great Bistro) vegán workshopján például kipróbálhatjuk, hogy milyen egy tiszta, gluténmentes tavaszi ebéd elkészítése friss, szezonális, organikus alapanyagokból. Nemes Nóra (Dacota), a Nosalty bloggere az égetett tésztával fog bennünket megismertetni és bodzás-epres minifánkot készít. Az ország legjobb pho leveséről híres Funky Pho az egyszerű ázsiai konyhába vezeti be a résztvevőket, és egy otthon is könnyen elkészíthető klasszikust mutat majd be.

Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje és Nagy Zsolt, a Nespresso kávészakértője együtt mutatja meg, miként lesz a kávé tökéletes kiegészítője egy remek fogásnak, a zárónapon pedig Misi, a pék (Jacques Liszt) megtanítja a kovásszal készült friss kézműves kenyér otthoni elkészítésének fortélyait. Végül beállhatunk egy eper jam workshopra Havas Dórával, a TV Paprika séfjével, majd Szabadfi Szabolcstól (Panificio il Basilico, Holy Cow) megtanulhatunk igazi házi hamburgert készíteni.

1 / 2. oldal
Következő

  • gasztronómia gourmet fesztivál rendezvény

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    10 különleges forró csoki - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 különleges forró csoki
    • Stylelife
    Paradicsomos galette - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Paradicsomos galette
    • Stylelife
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád?
    • Keresd a nőt!
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem - Stylenews, divat, életmód, stílus
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem
    • Stylenews
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület?
    • Keresd a nőt!
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak
    Naivitásom, nem a gyengeségem jele
    Nők, a kombinálás mesterei
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept
    Stílusiskola: Téli outfitek sportcipővel
    8 karácsonyi dekorációs ötlet, melyet könnyedén elkészíthetsz

    Kapcsolódó cikkek

    10 különleges forró csoki

    10 különleges forró csoki

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    BUDAPEST DESIGN WEEK 2025 – ORSZÁGOS DESIGNÜNNEP 10 VÁROSBAN, 175 PROGRAMMAL

    BUDAPEST DESIGN WEEK 2025 – ORSZÁGOS DESIGNÜNNEP 10 VÁROSBAN, 175 PROGRAMMAL

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU