Nem a világ van ellened, hanem Te magad!

Vészesen romlanak az emberek tulajdonságai. Fogalmam sincs meddig mehetünk így tovább. Igazából nem is csodálkozom ezen a rengeteg szörnyűségen. Egyre többet hazudunk magunkról- másoknak. Nem akarunk szembe nézni a dolgainkkal, és félünk az érzéseinktől. Félünk bármit is felvállalni, mindeközben úgy teszünk, hogy mindenről tájékozottak vagyunk, és meg is mutatjuk a social média felületein kommentekben és posztokban ezt másoknak.

olvass tovább

De akkor léteznek igazi „guruk”?

Folytatom az előző témát, ugyanis jogos a kérdés, hogy hol vannak az igazi példák, akiktől tanulhatunk utunk során. Előszőr is szeretném tisztázni a motiváció fogalmát, jelentését. Így szól: "Cselekvésre késztető tényező, amely növeli a személy hajlandóságát és észszerű ok lesz neki arra, hogy megtegyen egy elvárt cselekvést vagy engedelmeskedjen egy utasításnak. Ez a hajlandóságot kiváltó tényező egymást követő lépcsőfokokként helyezkedik el egy skálán. Lehet negatív, és pozitív."

olvass tovább

A szerelem csak egy vad fantázia világ lenne?

Az elején még hosszú a csók és laktató. A kezdetekben még minden más eltörpül a rózsaszín szerelem mellett, mindent eldobsz, hogy vele lehess, betölti egészen a szívedet, és minden gondolatodat uralja a puszta létezésével. Az első hónapokban nem kell, hogy okos légy, nem kizáró ok, ha máshogy gondolkodsz, vagy ha egyáltalán nem gondolkodsz. De, ami itt megjelenik, sosem tart ki egészen a végéig.

olvass tovább

Hogyan legyél önmagad 7 lépésben!

Az első és legfontosabb: Hagyd figyelmeden kívül más ember/idegen „tanácsait! Veled is biztos előfordult, hogy belenéztél a tükörbe a tegnap vásárolt dögös ruhádban, és tetszett, amit láttál. Később, valaki azt mondta neked, hogy ez most nem a te színed, és hogy annyira nem is divatos már ez a fazon. Mi történik ilyenkor benned?

olvass tovább

A szerelem nem elég egy jól működő és hosszútávú kapcsolathoz

Az elején még hosszú a csók és laktató. A kezdetekben még minden más eltörpül a rózsaszín szerelem mellett, mindent eldobsz, hogy vele lehess, betölti egészen a szívedet, és minden gondolatodat uralja a puszta létezésével. Az első hónapokban nem kell, hogy okos légy, nem kizáró ok, ha máshogy gondolkodsz, vagy ha egyáltalán nem gondolkodsz. De, ami itt megjelenik, nem egészen így kísér végig minket.

olvass tovább

Van értelme motiválni?

Voltaképpen mi is ez a szó? Valakit valami felé terelni, mert szerintünk úgy a helyes, mi így tennénk. Mindenki akkor lesz valaki, ha motiválják számára teljességgel idegen emberek a neten, az instán és a facebookon, ahol mindenki a sikerről beszél, de elérni azt, még nem érte el. Jó-jó, csinálja, cselekszik, de közben csak beszél, nem figyel befelé, nem hallgatja a csendet. Oké-oké, hiszek benne, hogy előtte látni kell, amit akarsz, magadban. De minek ez a sok felhajtás?

olvass tovább

Mi az élet igazi értelme?

Azt sulykolják belénk, hogy legyünk különlegesek bármit is csinálunk, legyünk a legjobbak és mindig adjuk meg azt az embereknek amire vágynak. Mindig azt mutassuk, amit látni akarnak belőlünk, és mindig hagyni, hogy „kicsavarjanak”. Utána már senki se leszel a szemükbe. Mert elfáradtál, és már megváltoztál. Én csak kérdezem, megéri ez? Megéri mindenkit szolgálni? Mi annyira fontos, hogy ezt eltűrjük? A pénz? A hatalom? A dicséretek? Az, ha tudják kik vagyunk? Ha uralkodhatunk? Miért ez tesz boldoggá sokunkat? Akkor beszéljünk most erről.

olvass tovább