STYLELIFE


Húsvét falusi módra

  • 2013. március 29.

A húsvét és a hozzá kapcsolódó ünnepek a mozgó ünnepek közé tartoznak, azaz nem esnek a Julián-naptár szerinti év ugyanazon napjára minden évben. A Nap mozgása mellett a Hold mozgásától is függ a keltezés, némileg a héber naptárhoz hasonló módon. A húsvét helyes időpontja gyakran vita tárgya volt.

olvass tovább

Top hatású étkek

  • 2013. március 28.

Mindenki tudja, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek jót tesznek a szervezetünknek, ám a legtöbb esetben nincs egyenes arányban a hatásuk az íz világukkal.

olvass tovább

Hódít a zöld dió

  • 2013. március 27.

A zöld dió egy növekvő népszerűségű, hungarikum-számba menő gasztronómiai különlegesség, amely önmagában és ételkiegészítőként is fogyasztható, s amely egyedi ízvilágával igazi kulináris élményt nyújt.

olvass tovább

Zöld Esküvő? Avagy férjhez menni másképpen

  • 2013. március 27.

Napjainkban egyre divatosabb zölden férjhez menni, és nyugodt szívvel mondhatjuk, ez egy olyan irányvonal, amelynek követésével, jómagunk is kissé „zölddé válunk”. A zöld gondolkodás elterjedésével az ökológiai módszerek egyre nagyobb teret nyernek, és nem csupán a mindennapi használat során, hanem különleges alkalmakkor is. Így jött létre az ökotudatos zöldesküvő fogalma is.

olvass tovább

Megnyitott a Tavaszi Vásár!

  • 2013. március 26.

Március 23-án délután megnyílt a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik kísérőprogramja, az április 14-ig nyitva tartó Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren.

olvass tovább

A szuperszexi nyúl és a leggyakrabban nézett filmjelenetek

  • 2013. március 25.

Első randi, csacsogás egy baráti összejövetelen, egy meglepetéseket tartogató állásinterjú, megannyi élethelyzetben hallottuk már a kérdést: Mi a kedvenc filmed? Ilyenkor sorra eszünkbe jutnak a kisiskolás korunkban rongyosra játszott VHS kazetták, a gondosan kiválogatott és becses helyen tartott DVD-k, és azok a megrendítő mozifilmek, melyeket napokkal később is felemlegetünk, mert akkora hatással voltak ránk.

olvass tovább