Kulcsszó keresés /


A szex szerelem nélkül csak üres szenvedély - Woody Allen idézetek

  • 2024. május 18.

A legendás amerikai író, színész és filmrendező nem csak munkásságával kelti fel az emberek figyelmét, hanem személyével és különcségével is. Nem könnyű még egy olyan eredeti arcot találni, mint amilyen Woody Allen. Emeljük kalapunkat azon bölcsességek előtt, melyeket kimondott élete során. Jöjjön néhány aranyköpés tehát, a zseniális rendezőtől!

olvass tovább

A legjobb Woody Allen filmek

  • 2024. január 17.

A zsidó családba született Woody Allen a New York-i Egyetemen megbukott az első filmes vizsgáján, azonban hamar kiderült, hogy nem ez a tehetség és siker mércéje. Végérvényesen 1977-ben írta be magát a filmtörténelembe, mikor Geroge Lucas és Steven Spielberg elől happolta el az Oscar-díjat az Annie Hall rendezéséért. Egy csokorba szedtük a legjobb filmjeit, nehéz volt válogatni.

olvass tovább

„Nem félek a haláltól, csak nem akarok ott lenni, amikor megtörténik.”- idézetek WoodyAllen-től

Woody Allen napjaink egyik legikonikusabb rendezője, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint az Annie Hall, a Vicky Cristina Barcelona vagy az Éjfélkor Párizsban. A New York-ot imádó és istenítő, kissé különc férfi összetéveszthetetlen stílusú filmjei mellett frappáns és lehengerlő humorérzékéről is ismert, így most tőle hoztunk tíz idézetet, ami biztosan fel fogja dobni mindenki napját!

olvass tovább

A legjobb Scarlett Johansson mozik

  • 2014. november 22.

Woody Allen nagy kedvence, és mindannak a megtestesítője, ami igazi szexszimbólummá tesz egy nőt. Szőke haj, vörös, telt ajkak, dús keblek, formás idomok. Ja, és még észbontóan tehetséges is. A gyönyörű színésznő ma ünnepli 30. születésnapját, és már olyan szakmai sikereket tudhat maga mögött, mint mások egy egész élet alatt nem. Isten éltesse! Íme a legjobb filmjei.

olvass tovább

Az eltitkolt Woody Allen film

  • 2014. február 03.

Immáron több mint 20 éve annak, amikor 1993-ban attól volt hangos a média, hogy Woody Allen szexuálisan zaklatta örökbe fogadott lányát, Dylan Farrowt. A botrány Mia Farrow-val való viharos szakításukat kísérte. A legendás filmrendezőt végül a legfelsőbb bíróság ártatlannak nyilvánította, de gyermekeivel csak szigorú felügyelet mellett találkozhatott. Allen mindvégig tagadta bűnösségét az ártatlanság védelmére hivatkozva.

olvass tovább

Kék virág, piros tüske

  • 2013. szeptember 05.

Történet a nagyravágyó nőről, aki lassan de biztosan fullad bele a csillogó, mázas hazugságba, mindabba, ami körülveszi. Mese arról, hogyan omlik össze az önbecsapás fényes palotája.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIII. / Szombat

  • 2012. március 17.

Rajongok Woody Allen-ért! Egyszerűen magával ragad és szórakoztat, ahogy a filmjei jelentős részében szexi férfinek titulálja magát, s míg mi jól szórakozunk a történetein, tulajdonképpen még hiszünk is neki. Ez az intelligencia, humor és önbizalom hármasából fakad s talán ennek is köszönhető, hogy 76 évesen még felkérték egy dzsigoló szerepére!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - V. / Szombat

  • 2012. január 21.

Megszállott filmrajongó vagyok! Már diákkoromban nagy filmklubos voltam, azt hiszem ekkor szerettem bele végérvényesen és megállíthatatlanul a filmművészetbe. Ilyenkor január közepén örömmel vetem bele magam az akciós dvd-k átböngészésébe, hátha találok valami újdonságot vagy valamit, amit már rég láttam és szívesen megnéznék újra. De persze akadnak régi nagy kedvencek is. Ilyen pl. Woody Allen Annie Hall-ja. Tagadhatatlanul a kedvenc filmem. Akár százszor is meg tudnám nézni, de az is lehet, hogy a százon már túl vagyok…

olvass tovább