Kulcsszó keresés /


10 híresség, aki Diana hercegnő barátja volt

  • 2017. augusztus 02.

Augusztus végén lesz 20 éve, hogy Diana walesi hercegnő 36 évesen életét veszítette egy autóbalesetben, mely után az egész világ megrendülve gyászolta. Fiai, Vilmos és Harry herceg még gyermekek voltak. A világ figyelme mindvégig a jótékony cselekedeteiről ismert hercegnőre tapadt, és cseppet sem meglepő, hogy rengeteg híres emberrel is összehozta a sors, akik közül sokakkal mély barátságot is ápolt.

olvass tovább

Örökké a Szívek királynője - Lady Diana ma volna 55 éves

55 évvel ezelőtt született és már 19 esztendeje nincs közöttünk. Mindössze 36 éves volt, amikor üldözői bekergették autóját azon a végzetes éjszakán a párizsi Alma alagútba. Stílusa, jósága, a jólétért, az emberekért való tettei egy egész világ kedvencévé léptették elő, talán ezért is volt iránta túlzottan nagy az érdeklődés, és talán ez lett a veszte is. Az őt üldöző paparazzók közül végül senkit nem vontak felelősségre, utolsó szerelmének, a vele együtt elhunyt Dodi al Fayednek az édesapja pedig máig gyilkosságot emleget. Az igazság feltehetően sohasem fog kiderülni. Az emlékeinkben így marad meg Diana hercegnő:

olvass tovább

A legjobb Catherine Zeta-Jones mozik

  • 2014. szeptember 25.

Catherine Zeta-Jones, ha hiszed, ha nem, ma ünnepli 45. születésnapját, ráadásul a férjével egy napon született. Kirobbanó formában van, noha tavaly felröppentek a hírek, hogy elválnak Michael Douglas-szel, akivel 2000-ben kötötték össze az életüket. A szépséges wales-i színésznő Oscar- és BAFTA-díjas, a hangzatos Zeta vezetéknevet pedig nagymamájától kölcsönözte. Születésnapja alkalmából összegyűjtöttük a legjobb filmjeit.

olvass tovább

Karl Jenkins műve A walesi bárdokra

  • 2011. június 20.

Karl Jenkins Walesben élő brit zeneszerző kantátát komponált Arany János balladájára. A walesi bárdok ősbemutatóját kedden este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben tartják száz válogatott magyar kórusénekes és mintegy félszáz walesi, illetve angol énekes közreműködésével, a MÁV Szimfonikus Zenekart a szerző vezényli.

olvass tovább

A kardigán története

  • 2011. február 18.

A kardigán története a múlt században kezdődött. Az első, kézzel kötött kardigánokat és pulóvereket Angliában állították elő, mégpedig a Cardigan nevű walesi megye vidékén. A kellemes, kényelmes és meleg ruhadarab népszerűségét főként a golfnak és a teniszsportnak köszönhette.

olvass tovább

DIANA: a celebration

  • 2009. február 03.

2009. január 31-től látogatható a Diana: a celebration kiállítás, amely a tragikusan elhunyt walesi hercegnő életét és munkásságát mutatja be. A VIII. kerületi Palotanegyedben található patinás Károlyi-Csekonics Rezidencia méltó helyszíne ennek a csodálatos és felemelő kiállításnak.

olvass tovább