A pezsgőfogyasztás előnyei
Bár a minőségi vörösbor jótékony hatását sokan ismerjük, talán meg fogsz lepődni, ha azt mondjuk, hogy a pezsgőnek is számos pozitív hatása van az emberi szervezetre. Ezeknek néztünk kicsit jobban utána.
olvass továbbBár a minőségi vörösbor jótékony hatását sokan ismerjük, talán meg fogsz lepődni, ha azt mondjuk, hogy a pezsgőnek is számos pozitív hatása van az emberi szervezetre. Ezeknek néztünk kicsit jobban utána.
olvass továbbA fehér fogakra sokan az egészség egyik egyértelmű jeleként tekintenek, egyes élelmiszerek azonban megnehezítik a fehér fogak megőrzését. A kávé és a vörösbor rendszeres fogyasztása például idővel elszíneződéseket okoz, sárga, vagy akár világosbarna megjelenést is kölcsönözhet fogainknak.
olvass továbbVannak esték, amikor megállok egy pillanatra. Ilyen ez a mai is. Vörösborral az éjjeli szekrényemen, a puha ágyba vackolom magam és hagyom, hogy a gondolataim messzire tévedjenek. Mindenki megérdemelné ezeket a lopott órákat, perceket. Ilyenkor pici vagyok, védtelen és törékeny, kontrasztban a világ felé fordított sebezhetetlen arcommal, amely álarcért talán túl sokat is fizetek.
olvass továbbSokszor hallhattuk már, hogy napi másfél-két deci vöröbor kifejezetten előnyös az egészségünknek, például jó a szívnek és szerepet játszik a koleszterinszint csökkentésében. Most nézzük meg, ezek mellett milyen jótékony hatásai vannak a szépségre!
olvass továbbNem csak a háziasszonyoknak érdemes tudni, hogyan kell eltávolítani a makacs szennyeződéseket. Hiszen bárkivel előfordulhat, hogy rácseppen némi vörösbor a kedvenc fehér blúzára, vagy kiszedhetetlennek tűnő fűfoltok maradnak a farmerjén egy piknik után. Most eláruljuk, hogy a különböző makacs szennyeződéseket, hogyan tüntetheted el végleg.
olvass továbbImádom azokat a fogásokat, ahol az édes és a sós keveredik. Ez a mostani anyukám jól bevált receptje, egyszerre testes és gyümölcsös. Az aszalt szilvát szinte minden főételbe el tudom képzelni, akár köretként, akár töltelékként. Most a hússal együtt sült, így teljesen magába szívta a törzsanyagokat, amitől hihetetlen íze lett. Ebben a receptben az is jó, hogy nagyon egyszerű és viszonylag gyorsan megvan, de egyáltalán nem szokványos.
olvass továbbElkezdődött nálam a befőzési láz, és ez azzal jár, hogy két napig vödrökkel a kezemben addig járom a kertet, amíg az utolsó szem gyümölcsöt is sikerül levadászni. Most a meggyfán volt a sor. Ez az első nyár, amikor időben le tudtunk jutni a balatoni házba, már ami a gyümölcs érettségét illeti. Volt amikor még olyan savanyú volt az ittlétünkkor, hogy édesebb volt citromba harapni, máskor már mind lehullott vagy a seregélyek martalékává lett. Most akadt termés bőven, és abból mind vörösboros meggylekvár lett. Mellé pedig házi foszlós briós készült.
olvass továbbA portugieser Közép-Európa egyik kikerülhetetlen és fontos fajtája, amely a borvilágban sajnos ritkán kerül reflektorfénybe. A szervezők, élen a Pécsi Borozó szerkesztőségével, a portugieser háttérbe szorulása ellen küzdve hirdetik meg 2013-ban április 12-én és 13-án már másodszor a Portugieser Hétvégét, hogy legalább egy hétvégén át felhívják a figyelmet a mindennapok friss és gyümölcsös vörösborára.
olvass továbbLássuk, milyen szín trendek uralják majd az őszi ruhatárunk! Mi az, ami tetszik és lesz-e olyan, amit inkább sutba vágunk?
olvass továbbA Bvlgari márka gyönyörű ékszereiről és prémium parfümjeiről híres. A család azonban új vizekre evez, és csodás termékeik közé bekerülnek a borok is.
olvass továbbSokak szerint nincs regenerálóbb egy pohár finom bornál. Abszolút egyetértek a meglátással! Jómagam ilyenkor leginkább vörösbort fogyasztok. Kedvenc fajtám a Pinot Noir. Szeretem a cseresznyés, gyümölcsös ízét, a könnyű testességét, az elegáns, kifinomult struktúráját. Hiszem, hogy egy jól választott, igényes bor tényleg megtisztítja a testet és tűzbe hozza az elcsigázott lelket. Ennél kellemesebben nem is lehet felkészülni a következő hét kihívásaira.
olvass továbbSokak szerint nincs regenerálóbb egy pohár finom bornál. Abszolút egyetértek a meglátással! Jómagam ilyenkor leginkább vörösbort fogyasztok. Kedvenc fajtám a Pinot Noir. Szeretem a cseresznyés, gyümölcsös ízét, a könnyű testességét, az elegáns, kifinomult struktúráját. Hiszem, hogy egy jól választott, igényes bor tényleg megtisztítja a testet és tűzbe hozza az elcsigázott lelket. Ennél kellemesebben nem is lehet felkészülni a következő hét kihívásaira.
olvass tovább