Kulcsszó keresés /


Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Minden ember más és más, ebben mindenki egyetért. A vendéglátóipar és a kereskedelem az, ahol ezek az eltérések egy egységbe fordulnak át: jó, és rossz értelemben egyaránt. Mintha az itt dolgozók fejére rá lenne írva, hogy velük bármit meg lehet tenni, mert mindent elviselnek. Lehet bunkózni, lehet nem köszönni, lehet okoskodni, lehet kiélni a belső frusztráltságot, lehet hülye kérdéseket feltenni, hiszen az eladó/pultos azért van, hogy mindent elviseljen. Vagy el lehet mesélni egy egész élettörténetet, igen, ilyen is van, de ez még a jobb variáció.

olvass tovább

Megbélyegzett szerelem

Nem bírom szó nélkül hagyni azokat a sztereotípiáktól hemzsegő útmutatásokat, melyekben megmondják, hogy kibe érdemes és kibe nem érdemes beleszeretnünk. Egy jófiúba azért ne szeress bele, mert mi van, ha anyámasszonykatonája, egy jó pasiba azért ne, mert biztosan félrelép, egy orvosba meg semmiképpen, mert sosincs otthon; de egy tanárnak meg alacsony a fizetése, hogy eltartson egy családot; a vendéglátósokról nem is beszélve, akik mind alkoholisták vagy drogosok.

olvass tovább

Top5: a világ legfurcsább éttermei

Gondolkozott már bárki is azon, hogy milyen lehet egy wc csészéből elfogyasztani a főételt, vagy egy koporsóban ülve kanalazni a desszertet? A következő, igen meglepő tematikájú éttermek tulajdonosai egészen biztosan, hiszen elsőre abszolút bizarrnak tűnő ötletekből születtek vendéglátóhelyek, melyek közül most összegyűjtöttük az öt legérdekesebbet.

olvass tovább

Maradj formában az ünnepek alatt!

  • 2015. december 23.

Az ünnepek mindig féktelen lakomákba torkollanak, esetemben különösen, ugyanis az a balszerencse ért, hogy a születésnapom december 27-re esik, így a 24-től január 1-ig tartó időszak töménytelen mennyiségű földi jóról szól minden évben. Lévén, vendéglátós család sarja vagyok, minden házban rogyásig van az asztal töltött káposztával, libacombbal, hidegtálakkal, rántott hússal, bejglivel és a két ünnep között, a tiszteletemre készült születésnapi tortacsodákat már meg sem említem. Felteszem, nem az én családom az egyetlen, ahol karácsonykor elszabadul a kalóriapokol, de talán cikkem segítségével megelőzhetőek idén, az alattomosan felkúszó kilók.

olvass tovább

Változtak az élelmiszercímkék

  • 2014. december 20.

Nagy segítség az ételallergiások és étel-intoleranciások számára, hogy 2014. december 13-tól kötelezővé vált az allergének jelölése az előre nem csomagolt élelmiszereken is, így egy vendéglátó egységben és a csemege pultból kapott élelmiszereken esetében is kötelező információt szolgáltatni az allergénekkel kapcsolatban.

olvass tovább

Egyre többen hajózzák be a bortengert

  • 2014. június 24.

A főszezonban foglaltak a szállások, egyre jobb vendéglátóhelyek nyílnak és elárasztják a partot a fesztiválok, de a Balaton, legnépszerűbb belföldi úti célunk ennél jóval többet kínál. A borkedvelők itt 22 borvidékünk közül hat régiót helyben fedezhetnek fel, hogy megtalálják a nyár slágerborát, de várja őket a VinCE Balaton rendezvény is, ahol közel 30 pincészet és számos gasztrokiállító mellett hajós borkurzuson kóstolhatják a helyi és messzi borvidékekről ideérkező különlegességeket.

olvass tovább

Nyílik a Bálna

  • 2013. november 06.

Kissé lassan, komótosan úszott a Duna partjára a Bálna névre keresztelt kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrum. Az átadást még 2011-re tervezték, de most november 8-án, pénteken délben megnyitja kapuit az impozáns épület.

olvass tovább

Gyermekbarát éttermek vs lenéző pincérek

  • 2013. július 02.

Úgy 15- 20 évvel ezelőtt még nem létezett olyan, hogy gyerekbarát étterem, mégis a legtöbb helyen szívesen fogadták a vendéglátósok a családosokat is, örültek ha betértek. A gyerekek kulturáltan tudtak viselkedni és viszonylag csendben megvacsorázhatott a család, anélkül hogy kinézték volna őket, vagy fogták volna a fejüket a felszolgálók.

olvass tovább