Kihagyhatatlan őszi Martini recept
Dobd fel a hideg estéket és készítsd el a Sütőtök Martini csodás kombinációját, amelyben a sütőtök krémessége és a vanília édessége találkozik egy pohárban.
olvass továbbDobd fel a hideg estéket és készítsd el a Sütőtök Martini csodás kombinációját, amelyben a sütőtök krémessége és a vanília édessége találkozik egy pohárban.
olvass továbbVégérvényesen beköszöntött az ősz, úgyhogy mindenképp érdemes kipróbálni az alábbi lélekmelegítő italt, ami antioxidáns hatású, vitamin- és ásványi anyagokban gazdag, ráadásul afrodiziákumként is fogyasztható, hogy a takaró alá bújva esetleg máshoz is kedvet kapjunk.
olvass továbbA francia konyha meghatározó része a gasztronómiának, és természetesen ha már erre a területre tévedünk, érdemes sorra venni a legfinomabb francia desszerteket, hiszen bőven van mivel büszkélkedniük. A legtöbbjükben domináns a vanília, a gyümölcsök és a karamell, a titok pedig minden esetben a kiváló minőségű könyvekben rejlik.
olvass továbbEgy pitét akkor is könnyedén összedobhatunk, ha váratlan vendég állít be hozzánk, vagy ha valamilyen egyszerű édességet szeretnénk készíteni a hétvégén, ráadásul kétségtelen, hogy a szezon legnépszerűbb desszertje. A karamell és a körte íze tökéletesen illik a hűvösebb őszi napokhoz, főként egy kis vaníliával ötvözve. A következő recept elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lennünk, a siker azonban egészen biztosan garantált, mindenkit le fog venni a lábáról ez a mennyei édesség.
olvass továbbAz évszak egyik legjobban várt és legnépszerűbb gyümölcséből sosem lehet elég, ezért mára egy epres-vaníliás muffin receptjét hoztuk el, ami után garantáltan mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját. Természetesen a recept más gyümölcsökkel is működik, de most vétek lenne az epret bármiből is kihagyni.
olvass továbbA félhomályban, utcák, házakba érkező finom fényében, résnyire húzott szemmel, figyeltem a tükörképemet. A kezemmel végigsimítottam a karom. Az idő hozta félelmeket messzire űzve, érzékeltem, hogy semmit sem változott. Az illata még mindig vanília, íze valamiféle, ismeretlen fűszer, vagy gyümölcs.
olvass továbbAz eperszezon azt jelenti, hogy ezt a csodás gyümölcsöt minden mennyiségben használhatjuk sütikhez, készíthetünk belőle szörpöt, krémlevest vagy éppen lekvárt. Mi ezúttal egy isteni epres-vaníliás pite receptet hoztunk, amely tökéletes választás lehet például, ha még nincs ötleted, hogy a vasárnapi ebédnél mi legyen a desszert.
olvass továbbTudjuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Most mutatunk nektek egy éjszaka elkészíthető zabkása receptet, hogy többé ne keljen kihagynotok a reggelit.
olvass továbbA világ a vesztébe hajt, mindig állítom, és ennek remek példája, hogy egy szexelős ponyva milliós eladások után a vászonra kerül, viszonylag vanília kiadásban, mert a háziasszonyok Harry Potterét nem tudnák filmre vinni, ha korlátozniuk kellene az eladást a nézők életkorára vonatkozó törvények miatt.
olvass továbbA gyönyörű, spanyol színésznő ma ünnepli 42. születésnapját, és mi eme jeles alkalomból készítettünk egy albumot, amely a korai évektől egészen napjainkig mutatja be Penélope Cruz divathoz fűződő viszonyát. Pedro Almodóvar felfedezettje mindössze 17 évesen lett híres a Sonka, sonka című spanyol filmnek köszönhetően, amelyet Almodóvar rendezett, de igazán híres akkor lett, amikor Tom Cruise mellett játszott a Vanília égboltban, és aztán az életben is összejött a híres színésszel. De az tény, hogy Penélope sikere nem Almodóvarnak és nem is Tom Cruisenak köszönhető, mert ő egy ösztönös őstehetség, és ami még jobban érvényes, hogy kiváló stílusérzékkel van megáldva.
olvass továbbMegérkeztek a KIKA áruházakba az idei karácsonyi kollekciók, melyek a vanília, cukor, fahéj és gránátalma elnevezést kapták, magukba foglalva mindazt az ünnepélyességet, izgalmat, fűszerességet és teljességet, amely a KIKA minden termékét jellemzi.
olvass továbbMég Rómában ettem először profiterolt, ami első osztályú volt. Nem hiszem, hogy teljesen reprodukálható az élmény otthon, már csak a Colosseum hiánya miatt is, de aki egy kis olasz hangulatra vágyik, az nyugodtan álljon neki. Ennek az édességnek az alapja az égetett tészta, amit mi leggyakrabban képviselőfánk formájában fogyasztunk. A profiterol töltése, az íz és a mennyiségek kiválasztása már teljesen szubjektív. Van, aki teljesen beborítja öntettel, van, aki csak épphogy leönti, van, aki főzőtt csokikrémet készít, és van, aki fagyival tölti meg. Bármelyik variáció kiváló.
olvass továbbVannak olyan napjaim, amikor szétfolyik minden, egyszerűen nem tudom kézben tartani a dolgokat, és vannak azok, amikor reggel elmegyek dolgozni, cukrászként sütök egy jó tíz órát, majd haza érve még mindig van kedvem hódolni eme szenvedélynek. Ezen az estén valami kedvesre, kreatívra vágytam, ezért neki álltam egy nagyon vajas, nagyon vaníliás keksznek. Jó, persze, nem túl diétás darab, és tévézés közben rendesen fogyni is szokott, de házi, és ettől meglágyul minden szív.
olvass továbbKarácsonykor ünnepi díszbe öltöztetjük otthonunkat, fenséges fogások kerülnek az asztalra. Gondolsz az ünnepek illatára is?
olvass továbbA rendezvény a Martini Welcome koktélok, és Mautner Zsófia, a Chili & Vanilia blog írónőjének a "Szex és New York 2." ihlette ételkreációja kóstolójával kezdődött.
olvass tovább