Kulcsszó keresés /


A Continental 21 millió forinttal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját

  • 2023. február 22.

Az orosz-ukrán háború közelgő egy éves évfordulója kapcsán a technológiai vállalat hazai történetének legnagyobb egyösszegű adományával, több mint 21 millió forinttal segíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját. A Continental az együttműködés keretében többek között az orosz-ukrán háborús konfliktus elől Magyarországra menekülők integrációs programját támogatja.

olvass tovább

A kisebb üzletek lettek az elmúlt év drágulásainak legnagyobb vesztesei

  • 2022. január 04.

Már egy éve tart az Oroszország és Ukrajna között zajló háború, amely ugyanúgy jelentős hatással volt az inflációra, mint a banki kamatokra és az energiaárakra, azonban emellett olyan szokásokra is, mint a vitaminvásárlás vagy a bikiniszezonra való készülődés. Jánvári András, a Multi-vitamin.hu ügyvezető igazgatója, e-kereskedelmi szakértő összefoglalta az elmúlt egy év tapasztalatait.

olvass tovább

Egy gazdag férfi kitartottja lettem

22 voltam, egyetemre jártam Pesten, akkor jöttem át Ukrajnából. Anyáméknak sosem volt elég pénzük arra, hogy taníttassanak, de szerencsére bekerültem az ösztöndíjasok közé, így nem kellett kifizetni azt a rengeteg tandíjat. Igaz, nem is volt rá módunk. Viszont így is dolgoznom kellett az iskola mellett, mert kellett a pénz az életre.

olvass tovább

A legszebb fecskefészek

  • 2014. augusztus 04.

A Fekete-tenger partján, a 40 méter magas Aurora sziklaszirtjén áll Ukrajna egyik leghíresebb építménye, a gyönyörű Fecskefészek-kastély (Swallow’s Nest). A neogótikus kastélyt von Steingel báró építette 1911 és 1912 között, Leonyid Sherwood orosz építésszel a híres neuschwansteini kastély mintájára. Az épület 1927-ben túlélt egy erős földrengést, de a sziklán keletkezett repedés miatt 40 évig zárva volt a nagyközönség előtt, de nemrégiben felújították és újranyitották.

olvass tovább

Ahol a kívánságok valóra válnak

  • 2013. október 13.

Ukrajnában távol a központtól Rivnie városában található az a nyári hónapokban tündöklően zöldellő szerelemalagút, mely 1 km hosszan nyúlik el a vasút mentén. Igazán népszerű hely a szerelmesek között, sőt a hely szépségének adottsága az idők alatt már azt a babonát is népszerűvé tette, miszerint, ha az alagút alatt kívánunk valamit és a kívánságunk mellett egy csók is elcsattan, és ez a csók igazán őszinte érzésekből fakad, akkor bizony valóra válik a kívánságunk.

olvass tovább

Egy szelet a világból

  • 2011. február 21.

Tőlünk keletre is van élet, nem is akármilyen. Igaz ez a design világára is, hiszen az ukrajnai design stúdió, a Psycho csapata kreatív ötletét továbbfejlesztve talán minden lakás díszeivé válhatnak ezek a csodálatos kicsi világok. S ki tudja, talán pár éven belül a palackba zárt hajót is felváltják majd ezek a miniatűr világszeletek.

olvass tovább