Kulcsszó keresés /


Continuous -a folyamatosság elve a fenntartható divatban

Keresztes Szilvia enterieur stylist a fenntartható divat kapcsán egy négy részes sorozatot indított, amelyben azt járja körül, hogy a különböző trendtémák hogy jelennek meg a hétköznapokban, milyen színek és anyagok jellemzik az egyes irányzatokat. Ebben a cikkben a Continuous, azaz a folyamatosság elvét mutatja be részletesen.

olvass tovább

Tovább nehezítheti a hazai webshopok, bioboltok és sok más bolt helyzetét egy új törvénymódosítás

  • 2023. augusztus 01.

Egyre nehezebbé teszi a hazai webáruházak helyzetét a külföldi e-kereskedők előretörése, sok esetben az ő termékeiket és oldalaikat preferálják a vásárlók a magyar webshopokkal szemben. Tovább nehezíti az étrend-kiegészítőket, vitaminokat és bio termékeket árusító kereskedők helyzetét, hogy a jövő évi költségvetési törvényben lehetőséget biztosít a törvényhozóknak, hogy a már terápiás dózisú hatóanyagot tartalmazó étrendkiegészítők és vitaminok csak a patikákban lesznek elérhetők (esetleg bizonyos üzletekben). Jánvári András, a multi-vitamin.hu ügyvezetője szerint ez a rendelkezés az egész piac helyzetét elbizonytalanítja, amely már egyébként is visszaesésben van a korábbi évekhez képest.

olvass tovább

Divatos és jól variálható alapdarabok, amelyek egyetlen 50 feletti nő szekrényéből sem hiányozhatnak idén nyáron

  • 2023. július 25.

Sokan még mindig úgy gondolják, hogy 50 felett már el kell búcsúzniuk a változatos és trendi ruhadarabokról és le kell mondaniuk az izgalmas kombinációktól. Ez egyáltalán nincs így, ahhoz azonban, hogy mindig magabiztosan érezzük magunkat a bőrünkben és praktikus, jól használható ruhatárunk legyen, amelyből élmény öltözködni, néhány jól megválasztott alapdarabra is szükségünk van - szakértő tippjeivel.

olvass tovább

Ez is, az is és még amaz is – Citroën ë-C4 X

Az új C4-et követően, annak megemelt, úgynevezett X változatát teszteltük, amely egy mérettel ugyan kisebb, mint a C5X, de formai irányelveiben hasonlónak mondható. Újszerű, egyedi és különlegessége, hogy a divatosabb 5 ajtós kivitel helyett ez a modell 4 ajtós. Mostanság ez kevésbé trendi, de az emelt hasmagasság és a szedán forma együttes használata egy különlegesség. Mi mást is várhatnánk a Citroëntől?

olvass tovább

Utazás és diéta: így étkezzünk okosan a nyaralás alatt

  • 2023. július 01.

Utolsó pillanatos bevásárlások, egymással vitázó útitársak és folyamatosan átszabott menetrendek - bármennyire is a pihenésről szólna elméletileg a nyaralás, valljuk be, a sok szervezés és rohanás bizony nem kevés stresszel járhat. Akik pedig diétáznak, ételallergiában vagy -intoleranciában szenvednek, még több nehézséggel találkozhatnak az utazás során. Bakk Brigittával, a Rama dietetikusával összegyűjtöttük, hogy speciális étrend esetén mire figyeljünk oda a nyaralás során, így egy diétahiba sem nyomja majd rá a bélyeget a pihenésre.

olvass tovább

A jegygyűrűknek mindig aranynak kell lenniük? A SAVICKI bebizonyítja, hogy nem!

  • 2023. június 20.

A jegygyűrű trendje valamilyen szinten évtizedek óta változatlan, mégis újra és újra felcsillan benne valami újdonság. Egy biztos: akadnak olyan előítéletek, elképzelések, amik mélyen gyökereznek a köztudatban, pedig a valóságtartalmuk nagyjából a nullával egyenlő. Ilyen elgondolás az is, hogy a karikagyűrű kizárólag aranyból készülhet. Mi erre könnyedén és elegánsan rácáfolunk, nem is akármilyen modellek segítségével!

olvass tovább

Lakástextil trendek 2023-ban

Napjainkban egyre többet hallunk a fenntarthatóságról a divatipar és a lakberendezés vonatkozásában is. A fenntartható divat számos olyan dolgot magába foglal, mint például a slow fashion, a meglévő anyagok újrahasznosítása, vagy az új alapanyagok környezetkimélő módon történő előállítása. A divatcikkek mellett ma már a lakberendezési termékek és a lakástextiliák esetében is kiemelt figyelmet szentelnek a gyártók a fenntarthatóságnak.

olvass tovább

Milyen fürdőruhák trendik idén?

  • 2023. május 31.

A fürdőruhák szezonja már a nyakunkon. Ezért még utoljára érdemes átvenni, hogy milyen trendek közül választhatunk, ami igazán ütős hangulatba hoz minket bármilyen vízparton. Milyen trendek közül érdemes tehát nézelődnünk?

olvass tovább

Kültéri kárpit trendek

  • 2023. május 21.

A jó idő közeledtével egyre több időt töltünk szabadban, élvezzük a kertünk, teraszunk nyújtotta kényelmet. Ilyenkor érdemes felfrissítenünk a kerti bútorainkat, kiegészítőinket is. Keresztes Szilvia enterieur stylist a kültéri kárpitokról készített egy összeállítást, amelyből kiderül, hogy idén szinte nincs olyan textil, színösszeállítás, ami ne lenne divat. A feladatunk csupán az, hogy megtaláljuk azt az anyagot és kiegészítőt, ami leginkább illeszkedik a saját környezetünkhöz, életterünkhöz.

olvass tovább