Kulcsszó keresés /


Köszönöm, hogy megmutattad, milyen ne legyen egy szerelem soha

  • 2023. július 28.

Köszönöm, hogy megmutattad, milyen nem legyen egy szerelem. Felnyitottad a szemem a saját vágyaimról és ezért ha hiszed, ha nem, hálás vagyok. Most már tudom, hogy a szerelemnek nem arról kell szólnia, hogy félek kifejezni az igényeimet, hanem arról, hogy megnyugodhatunk egymás mellett. Arról szól, hogy a minimumnál többet kapjunk és adjunk is.

olvass tovább

Miért vonzódnak a nők a rosszfiúkhoz?

  • 2023. május 24.

A nők egy bizonyos korszakukban hajlamosak a rosszfiúkhoz vonzódni. Egy ideig ez olyan adrenalin töltetet ad nekik, amik szinte a másik személy függőjévé teszi őket. Izgalomkeresők? Talán igen. Ami biztos, hogy ellenállhatatlannak tartják ezeket a férfiakat.

olvass tovább

Vannak helyzetek, amikor áldás, ha nem maradnak

  • 2023. április 06.

Néha randevúzni kezdesz egy sráccal, és amint a dolgok simán mennek, hirtelen abbahagyja az SMS-ezést és a hívásokat. Ilyenkor rájössz, hogy becsaptak. Ha ez a helyzet ismerősnek tűnik számodra, ne aggódj, nem a te hibád. Bármelyik srác, aki így bánik egy nővel, nem elég érett ahhoz, hogy megfelelően kezelje őt, ezért tudnod kell, hogy sok fejfájástól kímélted meg magad.

olvass tovább

Ő is a történet részesévé válik, avagy ezek jellemzik a toxikus szülő viselkedését

  • 2023. január 20.

Természetesen egy szülő sincs tudatában annak, hogy mérgező hatással van a gyermekére. Azonban ezek a nevelési hibák nem szeretetből fakadnak, legtöbb esetben inkább önzőségből. Bármi is legyen az ok, ezzel lelki sérüléseket okoznak gyermekeiknek. Felsorolunk néhány viselkedést és tulajdonságot, melyek alapján könnyebben felismerhetővé válnak a mérgező szülők.

olvass tovább

Mérgező párkapcsolat, ahogyan én átéltem

Nem vagyok pszichológus, sem pedig valaminek a specialistája. Nem szakosodtam semmire, amikről mesélni szoktam, csak megtörténtek. Ezért nem is szeretnék senkit sem félrevezetni. Arról tudok írni, amit átéltem, ahogy én átéltem. Mivel tudom, hogy mindannyian mások vagyunk, így nem lehet egyoldalúan és megszemélyesítve írni nőkről és férfiakról.

olvass tovább

Eddig és nem tovább - amikor elérkezik az idő, hogy egy családtagot kizárj az életedből

  • 2023. január 11.

Nincs elég jó ok arra, hogy miért tartsd a kapcsolatot egy olyan családtagoddal, akinek jelenléte mérgezően hat rád. A mentális és fizikai jólétednek fontosabbnak kell lennie, mint a velük való toxikus kapcsolat. Ez nyilvánvalóan roppant nehéz, hiszen egyfelől a vér kötelez, azonban az élet túl rövid ahhoz, hogy engedd másoknak, hogy tönkretegyék, még akkor sem ha éppen egy családtagról van szó.

olvass tovább

A mindig odaadó fél - azaz mi a hátránya annak, ha túl kedves vagy másokkal

  • 2023. január 09.

A kedvesség erény a mai világban, azonban azok az emberek, akik valóban túlságosan kedvesek másokkal, gyakran azon kapják magukat, hogy bolondot csinálnak belőlük, vagy kihasználják őket. Emellett azáltal, hogy folyamatosan igyekeznek mások segítségére lenni, elfelejtenek önmagukra vigyázni, és figyelmen kívül hagyják saját szükségleteiket, ami ahhoz vezet, hogy elveszíthetik életük legfontosabb kapcsolatát - az önmagukkal való kapcsolatot.

olvass tovább

Mit is jelent toxikus féllel élni?

Lehet, hogy már az elején felismered .. egy pillantásából, a köszönéséből. Érzed, minden apró porcikádban, hogy valami nincs rendben vele. Te mégis hagyod magad, és felülsz a hullámvasútra, mert annyira hívogató, és annyira ismerős.

olvass tovább