„Remény nélkül az ember megszűnik létezni.” – Idézetek Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkijtől

Bűn és bűnhődés. Feljegyzések az egérlyukból. A Karamazov testvérek. Mindhárom regény az orosz származású író, Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij nevéhez köthető, aki műveiben a lélekábrázolásra fektetett kiemelkedő hangsúlyt. A szereplők belső vívódása áll a történetek középpontjában, és a felszín alatti, mély tartalom. Most pedig következzen néhány idézet az emberismeretről, Dosztojevszkijtől!

olvass tovább

11 híresség, akikre a megszólalásig hasonlítanak a testvéreik

  • 2017. április 21.

A következő sztárok testvéreit nem láthattuk gyakran a nagy nyilvánosság előtt, néhány kivételtől eltekintve persze, hiszen Angelina Jolie bátyját ismerjük például. A következő testvérpárok egyik fele világsztár. Győződjetek meg róla, milyen elképesztő a hasonlóság a testvérek között:

olvass tovább

Múltheti ruhamustra: Kedvenc sztárjaink a jóügy érdekében öltöttek dizájner estélyiket

Az elmúlt héten Drew Barrymore az állatokkal szembeni kegyetlenség megelőző estjére volt hivatalos, a Hadid testvérek a Pencils of Promise egyesület gálavacsoráján jártak - a nonprofit szervezet iskolákat épít, tanárokat képez és ösztöndíjakat oszt a fejlődő országokban. A nemes célok mellett, persze a szórakozás sem maradhatott el, hétvégén elstartolt a Coachella zenei fesztivál/sztárparádé is! Mi pedig ahogy az előző hetekben is, most is leosztályoztuk a "híres" outfiteket!

olvass tovább

Ezért szeretek nagycsaládban élni

Ha nagycsaládban élsz (értsd, több testvéred van, mint 1 vagy kettő), az emberek általában úgy néznek rád, mint egy ufóra. Jönnek a „Jézusom, én még azt az egyet se viselem el”, vagy a „Van egyáltalán szabad perced így?” kezdetű mondatok, amit általában nem tudok két percben megválaszolni. Ezért jó, hogy van lehetőségem írni, így most végre ki tudom fejteni: miért imádom, hogy nagy a családom.

olvass tovább

Testvérharcok

  • 2015. december 29.

„Add vissza azonnal, az az enyém! Anya, már megint elvette! Légy szíves, szólj rá! Annyira utállak! Soha többé nem játszom veled!” Az olvasók többségének bizonyára ismerősen csengenek a fenti mondatok, hiszen ahol egynél több gyerek nevelkedik egy családban, óhatatlanul előfordulnak hasonló perpatvarok. A kérdés az, hogy hol a határ: meddig tekinthetjük a testvérek közötti konfliktusokat elfogadhatónak, illetve mikor kell arra gondolnunk, hogy valami nagyon elcsúszott ezen a téren, ezért tennünk kell valamit.

olvass tovább

Fiú-lány testvéri kapcsolat

  • 2014. december 21.

A testvéri kapcsolat gyakorlatilag felülemelkedik a családi kapcsolatok szinte mindegyikén. Két test, két lélek mégis köztük tud kialakulni a legerősebb, véd és dac szövetség. Egymás személyiségfejlődését jelentősen befolyásolják. Persze ebben nagy szerepe van a szülőnek is. Mi a helyzet akkor, amikor a fiú-lány testvéri viszonyokat nézzük?

olvass tovább