Pyogo-buseot Yut-jang Jorim, azaz párolt shiitake gomba rizssziruppal
Ha hétvégére egy ínycsiklandozó ebéddel szeretnél kedveskedni a családodnak, akkor Jeong Kwan eredeti saját receptjét szívből ajánljuk.
olvass továbbHa hétvégére egy ínycsiklandozó ebéddel szeretnél kedveskedni a családodnak, akkor Jeong Kwan eredeti saját receptjét szívből ajánljuk.
olvass továbbA levendula különleges illata és színe egy csapásra elénk varázsolja provence-t. Használhatjuk sütemények ízesítésére, szappanok illatosítására, készíthetünk belőle szirupot és limonádét, de csodálatos színének köszönhetően a lakásunk díszei is lehet. És természetesen arról se feledkezzünk meg, hogy nagyanyáink nem véletlenül tartottak belőle a ruhásszekrényben, hiszen távol tartja a molylepkéket.
olvass továbbMennyit tudsz vajon azokról a filmekről, amiket minden évben végignézel? Szirupos rom-komok, vagy fájdalmas viccekkel teletűzdelt vígjátékok, ezek nélkül nem karácsony a karácsony!
olvass továbbAmióta világ a világ, és ember az ember, azóta létezik a bűn is, mint olyan. Valahogy, ilyenkor a kései tavasz hamvas pezsgését érzékelvén, mintha újra divatba jönne bűnbe esni. A csábítás szele, lágyan cirógatja az arcunkat, úton-útfélen színes, szagos, már-már giccsesen szirupos nyalánkságokba botlunk, a kirakatokban kacéran kínálják fel magukat a tejszínhabos púderszínű krémkelyhek, a csészényi forró csokoládék és a cuki kis édességek.
olvass továbbMúltkor befőztem a kertből összes meggyet - készült belőle lekvár, zselé és öntetnek való befőtt, no meg persze egy bejegyzés is az oldalra. Azóta próbálok olyan ételekben gondolkodni, amihez fel tudom használni az idei szüretelést. Ez az amerikai palacsinta pont ilyen, ugyanis eléggé neutrális az íze, így sós és édes körítéssel is el lehet készíteni. Az igazi Amerika fanatikusok leönthetik juharsziruppal és piríthatnak rá bacon szalonnát- nálunk még a hagyományosabb vonal érvényesül és édességként fogyasztottuk el.
olvass továbbA kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet. A pálmafa szirup azonban nem csak finom, de egészséges is, segítségével megszabadíthatjuk a szervezetet a káros méreganyagoktól!
olvass továbbLássuk, honnan ered ez a szíves, cukorszirupos ünnep, amit legalább annyian szeretnek, mint utálnak!
olvass továbbTermészetes eredetű édesítők új generációja hódít: a sztívia, az agavészirup és a xilit a Táplálkozási Fórum elnöke, Dr. Pados Gyula szerint jól használhatók a diétás étrendekben is.
olvass tovább