Kulcsszó keresés /


Itt az idő, hogy azt éld aki vagy - 2020 a kínai patkány éve

2020 január 25.-én elindult a kínai új év, a Patkány fém elemének időszaka. Egy nyugati ember számára a patkány, mint állat, nem igazán kelt bennünk jó érzéseket. Ezzel szemben, a keleti kultúrában a patkány a gazdagság, a gyűjtögetése révén a jólét, és nem utolsó sorban, a termékenység szimbóluma. Innen megközelítve, szerencsés évnek nézünk elébe. Lássuk mélyebben, mit is lehet kihozni az idei patkány évéből!

olvass tovább

Tragédia és összefogás - Egész éjjel lángolt a párizsi Notre-Dame

  • 2019. április 16.

Párizs egyik szimbóluma, a Notre-Dame április 15-én kora este kapott lángra, a tűz a világhírű épület felső részében pusztított. A tragikus események következtében a teljes tetőszerkezet odaveszett, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony. A tüzet hajnalra sikerült eloltani, és akkorra már a tűzoltóság is megerősítette, hogy a gótikus székesegyház megmenekült a teljes pusztulástól.

olvass tovább

5 gyönyörű szerelmes város

Te mit gondolsz, melyek a világ legszebb szerelmes városai? Minden bizonnyal nem meglepő, hogy a legtöbb romantikus várost vagy egy folyó szeli át, vagy a tenger partján fekszik. Mivel a víz az érzelmek szimbóluma, valószínű pont emiatt annyira romantikusak. Összegyűjtöttük Nektek az 5 legszebb, legromantikusabb várost.

olvass tovább

Precíz fehér

  • 2013. május 11.

A fehér! Van e csábítóbb, mint a bronzra sült barna bőrünkön ez az árnyalat? Az ártatlanság, a tisztaság, az üdeség és a nyár színe és szimbóluma is egyben. És e szezonra is megannyi tervező újraálmodta. Most tálcán kínálunk nektek egy pompás válogatást belőle.

olvass tovább

M·A·C - Peacocky

  • 2011. február 08.

Arrogancia vagy elegancia? Mutatós display, tagadhatatlanul szexuális látványosság, szivárványszínekben játszó tiszteletlenség...ez félelmetes! Bálványozzuk az egzotikus pávát, mint az extrém szépség szimbólumát, a természet e kidolgozott csodáját, mely kikel a egyszínűség ellen.

olvass tovább

A nadrág

  • 2010. október 05.

A nadrág azok a ruhadarabok közé tartozik, amelyeket kezdetben (Európában) csak férfiak viseltek. Éppen ezért, hogy a férfi-nő háborúság egyik fő szimbólumává válhatott. Amikor tréfálkozva föltesszük a kérdést, hogy ebben vagy abban a háztartásban ki hordja a nadrágot, a férfi avagy a nő, félreérthetetlenül a ruházat eme darabjának jelképes voltára utalunk. A nadrág szimbolikusságát azzal is magyarázhatjuk, hogy az öltözködésben betöltött szerepénél fogva az alsónemű után a legintimebb ruhadarab.

olvass tovább