Kulcsszó keresés /


A stressz, ami pusztítja az egészségünket

  • 2019. március 14.

A stressz az egyik olyan tényező, amely káros hatással lehet az egészségünkre. Ha hosszú távon jelen van, akkor pusztítást okozhat a mentális és érzelmi egészségünk terén, ami súlyosbítja a fizikális problémákat is. Sok tanulmány megerősített azt, hogy a stressz fokozza a krónikus betegségek, például az Alzheimer-kór, a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatát. A depresszió és a szorongás is gyakoribbak a krónikusan stresszes egyéneknél.

olvass tovább

A rettegett koleszterin

  • 2016. március 26.

„Magas a koleszterinszintem” – halljuk számtalanszor. Azok az emberek, akik ilyen problémával küzdenek, általában vigyáznak az ételekkel és gyógyszert szednek. De valóban van kapcsolat az étkezéssel szervezetbe vitt koleszterin és a szívbetegségek között? A koleszterinszint csökkentése más módszerekkel is lehetséges. A kérdéskört Dr. Bezzegh Attila laboratóriumi szakorvossal beszéltük meg.

olvass tovább

Terhességi diabétesz és szívbetegség

  • 2014. március 20.

Azoknál a nőknél, akiknél a várandósság alatt diabétesz alakul ki, későbbi életük folyamán nagyobb eséllyel léphetnek fel szívbetegségek - állapította meg egy amerikai egészségbiztosító kutatása -- írja az MTI. A tanulmány a Journal of the American Heart Association című folyóiratban jelent meg.

olvass tovább

A szívnek is szüksége van 7-8 óra alvásra

  • 2011. április 11.

Az utolsó néhány évben több vizsgálat arra utalt, hogy mind a keveset alvók, mind a hosszú órákat szundikálók szívbetegség-kockázata fokozódik. Most egy angol és olasz kutatókból álló munkacsoport az eddigi legtöbb elérhető adat földolgozása alapján igyekezett ezt a kérdést megválaszolni, és eredményeiket az European Heart Journal közölte.

olvass tovább

Magnézium nem csak az idegekre

  • 2008. augusztus 26.

A magnézium az egészségmegőrzés szempontjából az egyik legfontosabb ásványi anyag. Gyakran találkozhatunk vele úgy is, mint az idegrendszert védő ásványi anyaggal.

olvass tovább

A tea tisztán tarthatja az artériákat

  • 2008. február 22.

Egy francia tanulmány szerint a nők rendszeres teafogyasztással megóvhatják magukat az artériák elzáródását okozó plakkok kialakulásától, így csökkenthetik a szívbetegségek és az agyvérzés kialakulásának esélyeit.

olvass tovább