Kulcsszó keresés /


Pár perces recept: spaghetti aglio olio

A mindig időhiányban szenvedő embereknek kötelezővé kellene tenni a következő receptet, amelyet az olasz konyhai szerelmesei mellett azok is biztosan imádni fognak, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat. Jó hír, hogy vegetáriánusok bátran fogyaszthatják, viszont a húsimádóknak sem kell aggódni, hiszen gyakorlatilag vételen módon lehet variálni a receptet, ha valamilyen húst, vagy tengeri herkentyűt készítünk hozzá.

olvass tovább

Stílusiskola: Így lehetsz stílusos a legegyszerűbb fehér pamutpólóban

A minta nélküli, rövid ujjú, egyszínű, hófehér pamutpóló minden gardrób legalapvetőbb ruhadarabja – nem véletlen. Kedvenc pólónk ugyanis ezerféleképpen variálható, betűrheted lazán kék farmeredbe, felveheted ceruzaszoknyával és tűsarkú cipővel, de akár selyemhatású, spagettipántos ruhád alatt is szuperül mutathat. Íme, húsz outfit fehér pamutpólóval, amellyel nem lőhetsz mellé.

olvass tovább

Stílusiskola: Így viselj csíkos felsőt

  • 2017. április 09.

A csíkos póló nem véletlenül alapdarabja a nemtörődöm stílust képviselő, francia nők ruhatárának. Sikkesen mutat farmer anyaggal – legyen az farmerszoknya, mom jeans vagy a legegyszerűbb egyenes szabású farmernadrág –, egy spagettipántos ruha alatt vagy A-vonalú szoknyával párosítva pedig lezser, esti megjelenés.

olvass tovább

Parmezános sült csirke egyenesen Itáliából

  • 2015. augusztus 03.

Valljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Főzzünk tésztát!

  • 2015. január 27.

Gyerekkorom óta nagy kedvencem a tészta. Az olasz. Persze nem a ketchup-os spagetti, vagy a menzás milánói, meg a bolognai. Ezeken kívül gyakorlatilag minden változatot imádok, a tészta típusától és a ragutól függetlenül.

olvass tovább

Anyu főz: spagetti petrezselyem pestoval

  • 2014. december 01.

A pesto az olasz konyha egyik pofonegyszerű, ám mégis elképesztően ízletes csodája. Liguria tartományból származtatják, de régi írások szerint már jócskán a középkorban készítettek hasonló mártást, amit a pasta hazájában természetesen elsősorban a tésztákhoz fogyasztottak. Bár pesto egyébként remekül illik burgonyás ételekhez, és húsokhoz is, legnépszerűbb mégiscsak a spagettis változat. Hiszen az sem mindegy, milyen tésztával esszük: minél vékonyabb a pasta, annál jobban be tudja vonni ez a finom szósz.

olvass tovább

Mai mosoly: lazacos spagetti-favorit

  • 2013. június 10.

Éljenek az olaszok és a tésztaételek! Ez a tésztarecept, mindenki kedvence (higgyétek el!), még annak is, aki a halat annyira nem annyira szereti. Pedig halat enni kell, mert nagyon egészséges. Szóval hetente egyszer tessék halat enni!

olvass tovább