Kulcsszó keresés /


Egy pszichiáter tanácsai a boldog élethez

  • 2020. április 12.

Dr. Max Pemberton elismert pszichiáter, aki már hosszú évek óta dolgozik a szakmájában, így tudhat egyet s mást az emberi viselkedésről és arról, hogy mik azok a lépések, amiket meg kell tennünk, ha javítani szeretnénk mentális egészségünkön.

olvass tovább

A drogos alfahím és az Istent játszó pszichiáter egymásnak feszülése...

  • 2019. július 06.

A héten indul Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapuló mozifilm, a Toxikoma forgatása. Szabó Győzőt Molnár Áron, Csernus Imrét Bányai Kelemen Barna alakítja, a film producerei Illés Gabriella és Herendi Gábor lesznek. A mozit Herendi Gábor rendezi, és az alkotók közt van executive producerként Szabó Győző is. A film „a drogos alfahím és az Istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról" szól.

olvass tovább

Mozipremier: Bezárva

  • 2016. november 17.

Férje halála óta Mary egyedül él mostohafiával egy elszigetelt New England-i házban. A gyermekpszichiáter idejének nagy részében a fiút ápolja, aki vegetatív állapotban van az autóbaleset óta, amelyben Mary férje is meghalt.

olvass tovább

Nem bolondéria a pszichológia

Felfelé kerekített huszonkét évemből eddig három telt úgy, hogy volt pszichológusom vagy pszichiáterem. Máris az elején szeretném eloszlatni a kételyeket. Nem vagyok őrült, sem bolond, egész egyszerűen értek olyan traumák az életemben melyek feldolgozáshoz úgy éreztem, segítségre van szükségem. Szeretném, ha ez a felfogás tudatosulna az emberekben. Nem dilis, aki szakemberhez fordul, nem ciki pszichológushoz járni.

olvass tovább

Novellasarok: Kolonoszkópia

  • 2013. május 19.

─ Egy három napig tartó szimpla kis hasmenés után már kolonoszkópiára küldték, érti? És Joe még csak nem is csodálkozott. Elment és megtükrözték. Azt mondta, hogy akkor még csak pár hónapja élt Magyarországon, és úgy hitte, itt ilyen a rendszer. Ez a szokás. Ő pedig semmiképpen nem szerette volna, ha a rendszer miatta ütközik akadályba.

olvass tovább

Dr. Csernus Imre: A NŐ

  • 2012. március 29.

Nem véletlen, hogy éppen ezzel kezdtem az olvasást. Sorban következnek a recenziók, míg a közeljövőben a kedves olvasó egy interjút olvashat majd a szerzővel, amely minden bizonnyal magában foglalja majd az eddig megjelent könyvek, valamint a tévés szereplések, a pszichiáter és a magánember esszenciáját.

olvass tovább

Dr. Csernus Imre: A férfi

  • 2009. június 15.

Dr. Csernus Imre, Magyarország celeb-pszichiátere a Nő hatalmas sikere után ismét lecsap, nem is akármilyen könyvvel, a Férfival. Pszichiáterként ugyanis pontosan tisztában van vele, hogy a nőket saját maguk vizsgálatán kívül már csak a férfiak érdeklik jobban. Olvassák most őt:

olvass tovább