Kulcsszó keresés /


Melengető ételek hűvős napokra

  • 2016. december 07.

Táplálkozásunknak alkalmazkodnia kell az évszakokhoz. A nyáron nagyobb mennyiségben fogyasztott nyers ételek, a saláták, gyümölcsök hűtő hatásúak, a gabonák, levesek, főtt ételek melegítő hatású ételek. Azonban a hideg idő beköszöntével igyekeznünk kell váltani, ezzel támogatva szervezetünket.

olvass tovább

Tökéletes őszi recept: sült paradicsomleves

Elég valószínű, hogy a legtöbb embernek a paradicsomlevesről a cukrozott, menzás változat jut az eszébe, amit gyermekkorunkban betűtésztával próbáltak kicsit csábítóbbá tenni. A másik jól ismert opció az olaszos változat, ami bőven van fűszerezve oregánóval és bazsalikommal, reszelt sajttal tálalva.

olvass tovább

Mediterrán paradicsomleves

  • 2014. október 21.

Sokakat kísérthet az iskolai menzáról jól ismert agyon cukrozott, olajos paradicsomleves jobb esetben betűtésztával, rosszabb esetben rizzsel. Ami igazán meglepő, hogy ezt az édes verziót is el lehet fantasztikusan finomra és igényesre készíteni, ha nosztalgiázni szeretnék, szívesen fogyasztom. Az én ízvilágomhoz viszont a fűszeres, mediterrán verziója áll közelebb. Ez a leves testes, és egy pohár bor kíséretében egy remek vacsora kezdete. Tálaláskor bármivel meg lehet bolondítani, reszelt parmezánnal, mozzarella golyókkal, kis krutonokkal - ki, mivel szereti.

olvass tovább