Kulcsszó keresés /


Rhoda Scott és Varnus Xavér karácsonyi nagykoncert az Arénában

  • 2016. november 24.

Három orgonista-generáció egy színpadon. Két élő legenda, s a nagy felfedezett: Rhoda Scott, Varnus Xavér, és Barknopf Balázs ad nagyszabású közös koncertet ad 2016. december 19-én este fél nyolckor a Papp László Budapest Sportarénában. Ravel világhírű Bolerójában soha a zenetörténelemben nem szólt együtt egyszerre három orgona!

olvass tovább

„Nem szültem, csak életet adtam” – A császármetszés nem is szülés?

Június volt, fojtó, nehéz, édeskés orgonaillat. A nyár kezdete úgy nehezedett a mellkasomra, mintha figyelmeztetne, sürgetne, nemsokára itt az idő. Nem éreztem félelmet, harmadjára történik mindez és most már utoljára, ezért megélni akartam. Már nem olvastam szakirodalmat, mindent tudtam. Semmi mást nem akartam, csak megélni ezt világoskék selyem masnival gondosan átkötött, utolsó kilenc hónapot.

olvass tovább

Különleges éjszaka

  • 2015. január 12.

Michel Schönberg, Sir Andrew Lloyd Webber, világhírű zeneszerzők, Rhoda Scott világhírű orgonaművésznő után, Mahó Andrea (eMeRTon és Artisijus díjas prémium kategóriás színésznő, énekesnő ) újabb világsztárt készül meghódítani: JOSÉ CURÁT.

olvass tovább

Karácsony Rákász Gergely orgonaművésszel

Rákász Gergely igazi kuriózum a magyar zenei élet palettáján. Klasszikus zenét játszik látványkoncertjei keretében, méghozzá orgonán, ahol a zene találkozásának lehetünk tanúi a képzőművészettel, tánccal és színészettel. Gergő maga narrálja a darabokat, és különböző történetekkel, gondolatokkal igyekszik valódi élménnyé tenni a zenehallgatást. Személyében egy rendkívül művelt és humoros művészt ismerhettem meg, akinek nem csupán a hivatása, hanem az élete is a klasszikus zene. Legfőbb célja pedig nemcsak megismertetni ezt itthon az emberekkel, hanem meg is szerettetni velük. Lássuk be, nincs könnyű dolga. De ahogy észrevettem, szereti a kihívásokat.

olvass tovább