Kulcsszó keresés /


A nő 21 pontja

A nő akkor szép, akkor sugárzó, ha önmagára talált. A nő akkor nő, ha már nincs szüksége arra, hogy ezt görcsösen megerősítse önmagában. Könnyed, szelíd, áramló és befogadó. Az igazi nő hegyeket mozgat kecsességével, lágyságával, szeretetével. A nő boldog, mert tudja mennyit ér.

olvass tovább

Anyák lazán: Anyák napi gondolatok négy Édesanyától

  • 2019. május 05.

Szabadúszó anyák vagyunk, akik az anyaság mellett merik vállalni az álmaikat és jól-rosszul összeegyeztetik az életükkel. Van köztünk házas, elvált, szingli, újraházasodott, babás, kisgyerekes, tinis. Imádjuk a gyerekeinket, de gyakran kiborítanak, boldogok vagyunk, vagy épp küzdünk a párkapcsolatainkban, kövérek vagyunk, vagy épp lefogyunk, van időnk vagy épp nincs, sírunk vagy nevetünk. Lényeg, hogy nagyon szeretjük az életünket, sajátosan éljük azt, ízig-vérig a szívünket követjük, ami tetszhet neked, vagy nem tetszhet, de akkor is más, mint az átlag.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - június 12.

  • 2012. június 12.

Sok olyan kapcsolatot látok magam körül, ahol már sok éve együtt vannak a párok, de mégsem tudják rávenni magukat a házasságra. Jómagam úgy tapasztaltam, hogy a szerelem mindig a kapcsolat elején van a csúcson, és onnét fokozatosan “lefele” tart. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy rosszabbá válik, csupán azt, hogy a szerelem átalakul szeretetté vagy megszokássá, esetleg valami mássá, ami már nem szólaltatja meg a felekben a vágyat, hogy hivatalosan is egymáséi legyenek. Ezért jobbnak látom, ha viszonylag a kapcsolat elején házasságot kötünk. Egy-két év együtt töltött idő elég ahhoz, hogy az ember dönteni tudjon. Ha tényleg ő az igazi, nem szabad tovább várni, ha meg nem, akkor sem…

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - június 11.

  • 2012. június 11.

Egyik nagy példaképem Nigella Lawson, brit szakácskönyvíró. Na nem csak azért, mert olyan jól főz, ahogy én valószínűleg sosem fogok, hanem mert életszeretete, szenvedélye mindent áthat, ami csak körül veszi őt. Az élet nehéz helyzeteivel szembeni egészséges hozzáállása pedig példaszerű számomra. Sokszor eszembe jut, hogy a számára gyakran feltett kérdésekre, a családjában előfordult számos halálos betegségre és nehéz gyerekkorára vonatkozóan mindig ugyanazt válaszolja: Na és?! Mindenkivel történnek rossz dolgok, nem én vagyok az egyetlen, csupán nem engedem, hogy belehaljak ezekbe a tragédiákba és továbblépek, ennyi az egész!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - június 10.

  • 2012. június 10.

Az egyik kedvenc ételem a harcsapaprikás túrós csuszával. Ha eljutok a Római partra vagy a Balatonra, rendszeresen ezt eszem. Szeretem ezt is amolyan társasági program keretében megszervezni. Az ember találkozik a rég nem látott barátaival, akik családostól érkeznek ezekre az összejövetelekre. Este a vacsora után közösen megsétáltatjuk a kutyusokat a sétányon és nagyokat beszélgetünk. Kell ennél jobb program?

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - június 9.

  • 2012. június 09.

Ha nyár van és jó idő, akkor bringázás! A nyár beköszöntével szépen leporolom a kerékpáromat és már tekerek is. Szerintem ez az egyik legjobb nyári sport, az ember a szabadban van, mozog, kiválóan lehet társasági életet élni és programnak sem utolsó!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - június 8.

  • 2012. június 08.

Sokáig félreértettem néhány régi munkatársamat. Aztán rájöttem, hogy nem nekem szól mogorvának tűnő viselkedésük. Nem arról van szó, hogy udvariatlanok vagy utálatosan viselkednek, hanem egyszerűen csak teszik a dolgukat és arra figyelnek, hogy azt a lehető legjobban csinálják, a lehető legjobb hatásfokkal. Kezdetben a barátságtalanságot értettem félre, aztán megértettem, hogy az illető csak nem akart feleslegesen időt szánni arra, amire nem kellett,maximalista volt és munka közben ennek rendelt alá mindent. Amint félretettem sértődöttségemet, szakmailag nagyon sokat tanultam ezektől az emberektől.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - június 7.

  • 2012. június 07.

Sokan úgy viselkednek másokkal, mintha az illető egy jelentéktelen senki lenne, pedig mindannyiunkat ugyanaz a Teremtő formált. Senkit nem szabad lebecsülni, minden egyes ember hihetetlen kincseket rejt magában. Amint elkezdünk másként viselkedni az emberekkel, tisztelettel bánni velük, azok megmutatják valódi értékeiket és naggyá válnak. Csupán ennyi a titok!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - június 6.

  • 2012. június 06.

Ha valakit magad elé tudsz képzelni, az már nem hiányozhat – mondja a barátnőm. A baj csak az, hogy az ember mindent csömörig akar megtapasztalni és nem elégszik meg azzal, amit kap. Aztán ha mégis megkapja a másikat, pillanatok alatt megunja, aztán megint betegesen vágyni kezd valaki másra…

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Kedd június 5.

  • 2012. június 05.

Rengeteg féle diétával találkoztam már életemben. Annak ellenére, hogy szerencsémre egész életemben vékony voltam, mindig oda kellett figyelnem arra, hogy mit eszem. Ha úgy alakul, hogy pár kilót (max. 3-5) magamra szedek az általam legjobbnak ítélt fogyókúrához fordulok a makrobiotikus diétához. Ezt a diétát egy komolyabb betegség alkalmával írta elő nekem személyre szabva egy belgyógyász doktornő. Azon túl, hogy gyógyította a betegségem pár hét alatt cérnavékonyságúra le is fogyasztott. Szívből ajánlom mindenkinek, aki nem akar koplalni és a szervezetével is szeretne jót tenni!!!

olvass tovább