Kulcsszó keresés /


Dolgok, amikre senki nem tanít meg minket

Anya, apa vagy a nagyszülők. A néni a közértben, a szomszéd vagy a postás. A tanárok, a nagy bölcsek , az igazi költők. Ki az aki tudja mi a boldogság mind közül? Ki tanítja meg nekünk, hogyan kell boldognak lenni? Az a nagy helyzet, hogy senki nem tudja pontosan. A boldogság mindenki számára egészen mást jelent, így nem mondhatjuk meg senkinek, hogy mitől lehet igazán boldog.

olvass tovább

A nagyszülők szerepe

  • 2020. június 25.

Gyermekként részese lehettem egy melegséggel teli nagyszülők szeretetének. Igaz, már az egyik nagyszülőm nincsen közöttünk, de mindig emlékezni fogok azokra az időkre, amikor biciklivel értem jött az óvodába. Soha nem fogom elfeledni, a nagyival gyúrt tésztákat, amiket a babáimnak készítettünk. Még mindig, emlékszem rá.

olvass tovább

Szépkorúan, méltóságteljesen

Eljárt az idő felettem - megőszültem, görnyedtebb lettem, ráncok tarkítják a testem – de kincsekkel teli a szívem. Sok mindent láttam, sok mindent megéltem, egyre csak teljesebbé váltam. Bölcs talán azért vagyok, mert jártam már arra, amerre te jársz most.

olvass tovább

Spanyol SUV hét személyre

  • 2019. június 12.

Kipróbálhattuk a Seat Terracot, a spanyol autógyártó harmadik SUV-ját, amelyet elsősorban családi autónak tudunk nevezni, ugyanis 7 személy is kényelmesen elfér benne, ráadásul még így is rengeteg hely jut a csomagoknak. Ez így, a nagy nyári utazások előtt különösen jó hír lehet abban az esetben, ha valaki gyerekekkel és nagyszülőkkel vagy éppen barátokkal utazna.

olvass tovább

Bárcsak meg tudnátok még dorgálni

Mint minden gyerek, kislányként én is imádtam az iskola szünetet. Főleg a nyári szünetet. Alig vártam az utolsó napot, amikor felírhattuk a táblára az Ó betűt, és végre kiabálhattuk, hogy VAKÁCIÓÓÓ. Majd kiugrottam a bőrömből, mert tudtam, hogy másnap már mehetek is hozzátok. Oda, ahol csak szeretetet kaptam. A Nagypapa, és Nagymama szeretetét.

olvass tovább

A 10 legkedvesebb emlék a nagyszülőknél töltött, vidéki vakációkról

  • 2018. szeptember 02.

Biztosan sokunk gyerekkorának meghatározó élményei a nagyszülőknél töltött vidéki nyaralások. Én legalábbis örömmel gondolok vissza azokra a napokra, amikor mezítláb rohangáltam le a Tisza partra, amikor csak rám figyeltek a drága nagyszüleim, és amikor a kedvenc ételeimmel ehettem degeszre magam minden áldott nap. Nosztalgikus sorok következnek!

olvass tovább

A tiszteletről

Tisztelet. Ez a szó már kimondva is olyan hivatalos. Kihúzott vállak, bennakadt levegő, egyenes tartás. Eszembe jut róla az, amikor kicsiként tiszteltem a felnőtteket. Az óvónénit, az igazgatót, a tanáraimat, a szüleimet. Tiszteletről mindig felidéződnek azok a rokonaim, akik a vita hevében mindig arra hivatkoztak, hogy azért kell tisztelni őket, mert ők a szülők, nagyszülők, nagybácsik, nagynénik.

olvass tovább

11 ok, amiért nem működnek a párkapcsolatok az egyetemen

  • 2016. május 13.

Nem hiába halljuk a szülőktől és nagyszülőktől, hogy az egyetemi évek lesznek életünk legjobbjai. Távol a biztonságos családi fészektől, először önállóan megtapasztalhatjuk az élet ízét. Hogy mindezt egyedül vagy valaki oldalán teszed, rajtad áll, mi mindenesetre összegyűjtöttük, mik azok a dolgok, amíg megnehezítik a párkapcsolatban élők életét.

olvass tovább

5 könyv a női strandtáskákba

  • 2015. július 21.

Tengerpart, Balaton, kert, vagy a nagyszülők hegye. Megannyi opció, hol pihenhetjük ki magunkat nyáron. A helyszín talán mindegy is, ha van nálunk egy jó könyv! Most öt könyvet ajánlok a női olvasóknak, amit mindenképpen érdemes becsomagolni a táskába.

olvass tovább