Kulcsszó keresés /


A 10 legkedvesebb emlék a nagyszülőknél töltött, vidéki vakációkról

  • 2018. szeptember 02.

Biztosan sokunk gyerekkorának meghatározó élményei a nagyszülőknél töltött vidéki nyaralások. Én legalábbis örömmel gondolok vissza azokra a napokra, amikor mezítláb rohangáltam le a Tisza partra, amikor csak rám figyeltek a drága nagyszüleim, és amikor a kedvenc ételeimmel ehettem degeszre magam minden áldott nap. Nosztalgikus sorok következnek!

olvass tovább

A változatosság gyönyörködtet - Izrael

  • 2018. augusztus 24.

Megszólal a müezzin, itt az esti ima ideje. A bazár félhomályában a keleti fűszerek és a vízipipa dohányának illata keveredik. Kaphatunk itt sok mindent: arab kézműves termékeket, selymeket és a turistáknak készült kisebb, nagyobb plüss tevéket is. A sikátorban pajeszes, ortodox zsidó bácsi laptop táskával a kezében siet a siratófal felé, arrébb egy ferences szerzetes csuhában, mezítláb temploma fele igyekszik.

olvass tovább

Földelés-avagy mi történik a testeddel, ha mezítláb jársz?

Hallottál már korábban a földelésről? Ha még nem, ne aggódj, nem vagy egyedül. A közelmúltban végzett tanulmányok szerint a "földelés" potenciális megoldás lehet számos problémára, mint például a krónikus degeneratív betegségekre, álmatlanságra és még a stresszre is. Most már biztosak vagyunk benne, hogy te is kíváncsi vagy, mi a fene az a földelés?! Lássuk!

olvass tovább

Rúzsa Magdi, Hooligans és balatoni retro egy hétvégén a PLÁZSon

  • 2016. augusztus 09.

Rúzsa Magdi tíz éve mezítláb, szerényen, de annál határozottabb hanggal és hatalmas tehetségével lopta be magát a szívünkbe. A tehetséges énekesnő azóta sorra jegyzi a toplistás slágereket, romantikus dalaival év elején dupla Aréna koncerten varázsolta el közönségét. Most a PLÁZSon nyaralókon a sor, hogy kiváló díszlettel – a Balatonnal és a csillagos égbolttal – nyűgözze le őket augusztus 12-én. Sőt, a múlt heti vihar miatt a Hooligans is visszatér a PLÁZSra, így egy jeggyel két koncerten bulizhatunk, szombaton pedig a Total Dance keretében átveszi a terepet a balatoni retro.

olvass tovább

Lábtornával a lúdtalp ellen

  • 2015. július 20.

A tornát már a legkisebbeknél is elkezdhetjük, hiszen lelkesen utánoznak minket (kb. 2 éves kortól). Természetesen előfordulhat, hogy a kivitelezés még nem tökéletes, de ez nem gond, csak arra ügyeljünk, hogy ne történjen baleset. A gyakorlatokat akár naponta is elvégezhetjük. Az sem baj, ha csak egy részüket hajtjuk végre, lényeg a rendszeresség. A lábtorna mellett járjunk minél többet mezitláb vagy zokniban.

olvass tovább

Ha már semmi sem ugyanaz

  • 2014. szeptember 11.

Régen annyira más volt minden. Na, nem sűrűn, de 3-4 hetente sikítva vártuk a hétvégét, hogy végre belevessük magunkat a pesti éjszaka forgatagába. Mert akkor még jó ötletnek tűnt meginni mindent, amit otthon találtunk. Izgalmasnak tűnt kiválasztani a megfelelő party szettet, majd a végén rádöbbenni, hogy a tíz centis magassarkúban hamar megfájdul az ember lába. De mégis, az igazi buli a hóban mezítláb hazasétálni! (Bár a vesénk hevesen diszlájkolta ezt.)

olvass tovább

Körömlakk trendek az idei nyárra

  • 2014. május 27.

Edzés, fodrász, kozmetikus, manikűr… Nem unjuk még? Van, hogy néha igen, de a nyári szezon előtt mindenképpen szükséges elvégeznünk a kötelező “javításokat”. Cseréljük le a fáradt olajat, és csinosítsuk ki kicsit a karosszériát. De elég a pasis hasonlatokból; egész télen arra vártunk, hogy levehessük a zoknit, és mezítláb élvezhessük a hőséget. Elérkezni látszik az idő, tegyük ezt ápolt lábkörmökkel, és a kezeinkre is a szivárvány minden színében választhatunk körömlakkot. Íme a trendek, és néhány remek ötlet, ami garantáltan meghozza a kedvünket a manikűrözéshez.

olvass tovább

Napi Üzenet - augusztus 18.

  • 2012. augusztus 18.

A mai nap megláthatod azt is, amit nem láttál meg,tágítsd ki a tudatod. Ma töltsd időd a természetbe,töltekezz, járj mezítláb. Napi megerősítés: Lehetőségem határtalanok, Földanya mindig táplál.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 17.

  • 2012. július 17.

Nemrég buddhista táborban voltam. Amolyan sátras fajtában, ahol mindenki mezitláb közlekedik a “meditációs teremben” és lezseren öltözködik általában. Feltűnő volt számomra, hogy sok nő szabadságolta a nőiességét a tábor idejére. Nem értettem miért jelent könnyebbséget elhagyni azt a reggeli öt percet, amit az igényességünknek, jól ápoltságunknak szánunk, vagy, hogy miért nem jut eszébe egyeseknek a meditációs üléshez illendően felöltözni. Az én olvasatomban egy nő az oroszlánok között is legyen nő, ne csak akkor, ha “szükség” van rá.

olvass tovább