Kulcsszó keresés /


Lisszabon, a szerelemváros

Kicsit több mint egy hete költöztem Lisszabonba. Egy hét. Ez egyenlő egy nyaralással, tudom, tudom. De hiába szólt az elmúlt hetem arról, hogy felfedezzem a várost, mégis máshogy tettem, mint eddig valaha is.

olvass tovább

Interjú: Portugália egy magyar idegenvezető szemüvegén keresztül

Amikor Portugáliába jöttem, nem csak az a cél lebegett a szemem előtt, hogy jól érezzem magam és egyik buliból a másikba zuhanjak, hanem az is, hogy megmerítkezzek az itteni kultúrában és nyelvet tanulhassak. Az előbbivel egészen jól állok, a nyelvtudásom viszont sajnos egyelőre körülbelül tíz alapszóra szorítkozik, de reméljük ez is változni fog még.

olvass tovább

Lisszaboni TOP 5 nevezetesség

Egyre több légitársaság kínál olyan járatokat, melyekkel rapid városlátogatásokra van lehetőség: reggel oda, este vissza, nap közben pedig röpke ismerkedés az adott várossal. De a hosszú hétvégék is igen kedveltek a nagy világvárosok esetében, ehhez kínálunk néhány gyors tippet, mit érdemes felkeresni a legszebb európai székhelyeken. Ezúttal a portugál fővárossal, Lisszabonnal ismerkedhetünk meg.

olvass tovább

Palermo - I Napló

  • 2013. november 28.

Adott volt egy négy napos iskolai szünet, három 7 év alatti kisfiú, és két, napsütésre vágyó szülő. Hova menjünk? Lisszabonba túl hosszú a repülőút, Barcelonába túl drága ötünknek, marad Olaszország, annak is a legdélibb csücske, Szicília. A város pedig Palermo.

olvass tovább

Lisszabon

  • 2008. június 13.

Zegzugos utcák, kedves, apró villamosok, pici kávézók, hangulatos terek jellemzik a portugálok fővárosát, Lisszabont.

olvass tovább