Kulcsszó keresés /


Most kezdődik a kullancsszezon

  • 2023. május 03.

Lyme-kór, kullancsencephalitis, kongói vérzéses láz – betegségek, amelyeket a kullancsok hordoznak. Fontos a megelőzés, de kullancscsípés és panaszok esetén forduljon azonnal orvoshoz!

olvass tovább

5 tipp a kullancsok ellen

  • 2018. június 29.

A verőfényes nyári napokat a legtöbben arra használják ki, hogy elhagyva a város falait, a természetben töltődjenek fel. Ezek a kirándulások azonban – még ha gyönyörű is az idő – nem mindig végződnek felhőtlenül, ugyanis haza általában már többen érkeznek, mint amennyien elindultak. Ahhoz, hogy ezeket az illegális bérlőket, a kullancsokat kilakoltassuk, illetve beköltözésüket megelőzhessük, Dr. Mátray Árpád homeopata oszt meg velünk pár jó tanácsot.

olvass tovább

A kullancscsípés húsallergiát okozhat?

  • 2014. szeptember 07.

Az Egyesült Államokban egyre terjed a Lone Star névre keresztelt kullancsfaj, melynek csípése után jobb kerülni a vörös húsok fogyasztását. Az élősködő által okozott allergiás esetek, már több európai országban is megjelentek.

olvass tovább

Víz, úszás, hőség - nyári veszélyek kutyáinkra

  • 2010. június 18.

Közismert, hogy a nyár számos nehézség, gond elé állítja a kutyatartókat. Ilyen probléma lehet a kullancs, a hőség, és akármilyen meglepő, a víz is. Így, ha a nyári hőségben vízpartra viszed kistestű kedvenced, nem árt, ha egy mentősmellényt is beszerzel. Ács Judit.

olvass tovább

Kullancstérkép

  • 2008. május 18.

Mivel hazánkban még mindig komoly veszélyt jelentenek a kullancsok által terjesztett betegségek, ezért nem árt felkészülni belőlük. A  fertőzésekről, megelőzésről információt korábbi cikkünkben találhat, ide kattintva.

olvass tovább

A kullancsok által terjesztett betegségek és megelőzésük

  • 2008. április 24.

A kullancs két megbetegedést, a kullancs-encephalitist és a Lyme-kórt terjeszti. Csípése többnyire teljesen fájdalommentes, így észrevétlen marad, mivel a szúrt csatornába fecskendezett nyálnak érzéstelenítő hatása van. A fertőzött kullancs nyálmirigyéből a megbetegedést előidéző kórokozók csak a beszúrást követő 4-6 óra múlva, a felesleges vér visszaöklendezésekor kerülnek az emberbe.

olvass tovább