Kulcsszó keresés /


Magyarország legjobb séfjei és rangos külföldi fellépők az OTP Bank Gourmet Fesztiválon

  • 2019. április 29.

A Millenárison 9. alkalommal tartott OTP Gourmet Fesztivál nem csak Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról ad teljes képet, de az utóbbi évekre a térség legjelentősebb ilyen jellegű eseményévé is vált, amelyre a környező országok mellett idén Oroszországból és Koreából is érkeznek neves fellépők. Az idei fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli, és a sör adja.

olvass tovább

Turisták a gépfegyverek árnyékában - Korea

  • 2018. augusztus 25.

Szöul igazi metropolisz, Dél-Korea száguldóan fejlődő központja. Hihetetlen, hogy ez a modern főváros csak mintegy 50 kilométerre fekszik a világ legbrutálisabb totalitárius államától, Észak-Koreától. A két országot, vagy inkább a két világot az úgynevezett demilitarizált övezet (DMZ) választja el, mely neve ellenére a Föld katonailag legjobban őrzött területe. Belépés csak saját felelősségre!

olvass tovább

6 illusztráció, amely bemutatja a szerelem apró szépségeit

  • 2017. december 28.

Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy a szerelem a nagy, világ felé mutatott gesztusok által látható. Azonban ez tévedés, hiszen a szerelemnek számos apró, ám annál édesebb jele is van. Ezt mutatja be a koreai születésű művész, Lynn Choi, aki képeivel tökéletesen ábrázolta, miről is szól ez az egész.

olvass tovább

Márciusban jön az escape room VB Budapestre

  • 2017. február 17.

Huszonkét ország legélesebb elméit hozza el Budapestre a Red Bull Mind Gamers – a csapatok március 25-én mérkőzhetnek meg az első kontinenseken átívelő szabadulószoba világbajnokságon, a Mission: Unlock Enoch-on. Magyarországot az RRR négyfős csapata képviseli a versenyen, miután 11 perc 51 másodperces idejükkel megnyerték a középdöntőt. A fiúk olyan országokkal szállnak majd szembe, mint Omán, az Amerikai Egyesült Államok, Szingapúr és Dél-Korea.

olvass tovább

A párkapcsolat apró örömei

A szerelem az önzetlen gesztusokban, a rövid mondatokban, a hétköznapi pillanatokban, azaz az apró dolgokban rejlik. Legalábbis egy koreai művész, Puuung szerint, aki a párkapcsolat apró örömeiről készít illusztrációkat. Íme, a lista, amely mindenki arcára mosolyt csal.

olvass tovább

Algéria nagy sikert vitt véghez

  • 2014. június 22.

Parádés mérkőzést vívott egymással Algéria és Dél-Korea a H-csoport 2. fordulójában. Az észak-afrikaiak 4–2-es sikerükkel nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

olvass tovább

Capello mester nem lehet elégedett

  • 2014. június 18.

Utolsóként az orosz és a dél-koreai válogatott mutatkozott be a brazíliai futball-vb-n. A két csapat összecsapása 1–1-es döntetlennel zárult. A távol-keletiek Igor Akinfejev óriási potyája után, Li Kun Ho találatával szereztek vezetést, amire a csereként beálló Alekszandr Kerzsakov válaszolt.

olvass tovább

Angyali Amanda

  • 2013. július 18.

Amanda Seyfried a koreai Harper's Bazaar júliusi kiadványában pózol. A ruháit a Dolce&Gabbana, a Celine és a Givenchy biztosította. Csodáljátok meg ezt az angyali szépséget.

olvass tovább