Kulcsszó keresés /


Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább

Mai mosoly: ebédreggeli

  • 2013. szeptember 30.

Szóval, már tudjátok hogy imádok reggelizni. Ezért hétvégén, ha tehetem óriás bűnözést csapok. Viszont most kitaláltam egy olyan receptet ami fehérje gazdag, kevesebb benne a kalória és még egészséges (ha a kolbászt kihagyjuk belőle) is.

olvass tovább

Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

  • 2011. október 05.

A legnemesebb pálinkák, ételkülönlegességek, pazar kolbászkínálat, valamint vérpezsdítő zene várja a látogatókat a Budai Várban október 6-9 között, ahová idén Oroszországot és annak nemzeti italát, a vodkát hívták meg vendégségbe.

olvass tovább

Lehetetlen gasztronómia: Hogy nem haltak éhen a németek?

  • 2009. január 30.

A történelem számos rejtéllyel rendelkezik. Ezek közé tartozik, hogy a finnek hogy bírják a globális felmelegedést, az angolok hogyan szaporodtak el, és a németek miért nem haltak éhen. A német gasztronómiáról szóló könyv bizony igen rövid lehetne, de azért megpróbáljuk a lehetetlent, s összegyűjtjük a legígéretesebb ínyencségeket Nektek.

olvass tovább