Kulcsszó keresés /


Kencekonyha: le a cellulittal

  • 2013. július 04.

Elvileg már hetek óta döngeni kellene a nyárnak, a fázósabb napok azonban adnak még időt arra, hogy jobb formába hozzuk magunkat, és büszkén kaphassuk fel reggelente a rövidnadrágot a meleg napokon. Jó, ha karban van tartva a cellulitra hajlamos bőr, amit otthon is nagyon hatékonyan el lehet készíteni.

olvass tovább

Kencekonyha: a bio naptej

  • 2013. július 01.

Évek óta egyre erősebben süt a nap így fokozottan jobban kell vigyáznunk a bőrünkre és bár használunk napvédő készítményeket, mégis sokszor előfordul hogy mégis megpirul , leég a bőrünk. Érdemes odafigyelni hogy milyen fényvédő kozmetikumokat használunk, mert sokszor ártalmasabb lehet egy naptej vagy napolaj, mint mikor leég a bőr.

olvass tovább

Az egészséges bőrápolás ugyanolyan fontos

  • 2013. június 23.

Az egészséges bőrápolás ugyanolyan fontos, mint az egészséges étkezés. Főleg, hogy a bőrön keresztül minden sokkal jobban felszívódik. Tehát egyáltalán nem mindegy, mit kenünk magunkra, mint ahogy az sem, milyen ételeket fogyasztunk.

olvass tovább

Bőrünk csodálatos szerkezete

  • 2013. június 11.

A bőr az emberi szervezet legnagyobb felületű szerve. PH-ja enyhén savas: 5,4-5,9 körüli. Fontos funkciókat lát el: Véd a fizikai, a mechanikai hatások ellen, a kórokozók, a sugárzás, és a mérgező anyagok ellen, szabályozza a vízháztartást és a hőmérsékletet, hőszigetel, felel az érzékelésért is.

olvass tovább

Néhány gondolat a házi készítésű kencékről

  • 2013. június 07.

Aki első hallásra azt gondolja, hogy a házi kozmetikum készítés valami spejzban való „sufnituning”, azt el kell keserítsem, hisz nem az. Kimondottan sokkal hatékonyabb dolog, mint a boltokban kapható krémet vennéd le a polcról, sokszor nem is tudva, hogy az igazából pontosan milyen összetevőket is tartalmaz, vagy bár rá van írva, mégis tényleg a te bőrödre való-e, mert két száraz bőr is lehet teljesen különböző.

olvass tovább

Keverj kencét magadnak!

  • 2013. május 14.

Ugye milyen jó volna tudni, mit kenünk magunkra a boltban vásárolt kenceficékkel együtt? A megfejthetetlen kódok helyett szeretnénk valódi összetevőket magunkon tudni. Ma mindez nem lehetetlen, mert létezik kence és szappankészítés házilag. Megmutatjuk hogyan.

olvass tovább