Kulcsszó keresés /


Mit tehetünk csontjaink egészségéért?

  • 2019. szeptember 17.

Tudtad, hogy a kalcium csontokba való beépülése nagyjából 25 éves korban befejeződik, ráadásul 30 éves kortól a felszívódása is csökken? Ezért is nagyon fontos megfelelő hangsúlyt fektetnünk gyermekeink táplálkozására, mert így biztosíthatjuk nekik a legjobb alapokat többek közt a csontképződés terén is.

olvass tovább

Mire jó a kókusztej?

  • 2017. december 07.

A kókusztej érett kókuszdióból kivont krémes texturájú folyadék, melyet nem szabad összetéveszteni a kókuszvízzel. A kókusztej jócskán bővelkedik vitaminokban és kálciumban, számos ázsiai fogás alapanyaga kellemes ízének köszönhetően, és kiváló alternatíva azoknak, akik allergiásak vagy csak nem kedvelik az állati eredetű tejet. Lassacskán a szépségipar is felfedezi jelentőségét, hiszen csodás hatással van a hajra és a bőrre egyaránt. Ezeket gyűjtöttük össze az alábbi cikkben.

olvass tovább

A jótékony D-vitamin

  • 2016. július 11.

A D-vitamin elnevezés több, zsírban oldódó vitamint foglal magába. Legfontosabb feladata a kalciumháztartás szabályozása, és a csontok ásványosítása. Az alábbiak a legfontosabb tények a D-vitaminról.

olvass tovább

Mítoszok a tejről: Valóban cukorbetegséget okoz?

Sokan hisznek a tévhiteknek és rossz megítélésnek, amitől a fogyasztók elfordulnak a tej fogyasztásától. Egyre többen szenvednek érzékenységtől is, így a feldolgozó ipar még inkább felkészültebb erre az esetre. Azonban vannak mítoszok is, amitől egyenesen kerülik a finom italt. Valóban tele van kalciummal és minden nap ajánlott a fogyasztása?

olvass tovább

Tejjel a szépségért

  • 2015. augusztus 08.

A tej számos előnnyel bír a testre, hiszen tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Különösen kalciumtartalma miatt ajánlják rendszeres fogyasztását főleg a növésben lévő gyermekek számára, a csontok és izmok megfelelő fejlődése érdekében. Kleopátra óta azonban azt is tudjuk, hogy a tej a szépségiparban is gyakran használatos alapanyag, és házilag való felhasználása is igen javallott a szépségtudatos nők számára. Vegyük sorra, hogy pontosan miért is!

olvass tovább

Ez volna a hosszú élet titka?

  • 2015. június 29.

Egy bostoni professzor, Thomas Perls nemrég elvégzett egy kutatást, amely által arra volt kíváncsi, hogy mi minden lehet a hosszú élet titka. Perls szerint a táplálkozás, a testmozgás, a családi és társadalmi életünk nagyban hozzájárul élettartamunk hosszához. Persze a kutatás nem egy életbiztosítás, hiszen mindenkinek megvannak a saját történetei, hajlamai, kihívásai, génjei, azonban érdemes egy pillantást vetni Thomas tanácsaira, ha szeretnék látni az unokáinkat, dédunokáinkat!

olvass tovább

Füge - függőség

  • 2014. október 26.

Ugye néha veletek is előfordul, hogy egy íz visszahoz egy élményt? Nekem most a füge ilyen. Egyszerűen imádom, és ahányszor eszem, mindig a nyári, törökországi élmények jutnak az eszembe. Annyira a bolondja lettem, hogy már vannak füge beszállító barátaim, akik biztosítanak a fügeutánpótlásról. Van benne A vitamin, B1- és B2 vitamin, különböző antioxidánsok, Omega zsírsavak. A káliumtartalma is magas, és nagy mennyiségben kalciumot is tartalmaz. Úgyhogy csudajó ez a mézédes gyümölcs, amit én főleg magában fogyasztok, de azért van néhány tippem arra is, hogyan használhatjuk fel másként.

olvass tovább

Fittanyuka: zserbógolyó

  • 2013. október 12.

Elérkezett az ősz és a diós desszertek ideje. A dió nagyon értékes olajokat tartalmaz és magas az E vitamin és kalcium tartalma, a legjobb ha nyersen fogyasszuk. Most egy olyan desszert receptemet mutatom be nektek amely ízre pontosan olyan, mint a hagyományos zserbó. Tudjuk, a hagyományos zserbót sütni kell, viszont ezt nem és sokkal gyorsabban is elkészíthető! Nyers desszertnek is megfelel, az összetevők teljesen természetesek és nem tartalmaz hozzáadott cukrot, továbbá tej,- tojás és gluténmentes! Nem kis hátránya, hogy szénhidrát tartalma is alacsonyabb.

olvass tovább