Kulcsszó keresés /


Természetes tisztítószerek

A kereskedelmi tisztítószerek mérgező vegyi anyagokból készülnek. Szerencsére léteznek alternatív megoldások is, melyekkel tisztán tarthatjuk otthonunkat teljesen természetes összetevőkkel. Éljen a tudatos életmód!

olvass tovább

5 tipp, a környezettudatos élethez

  • 2019. március 03.

Mindenki hallotta már és a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, hogy a Földünk segélykiáltásokat hallat. Szeretnél te is környezettudatosan élni, de azt sem tudod, hogyan kezdj neki? Nem kell egyedül megmentened a világot, ha minden Földlakó csak egy kicsit változtatna mindennapi életén már hatalmas változásokat érhetnénk el. Hoztunk nektek néhány tippet, amivel bárki hozzájárulhat a környezetünk védelméhez.

olvass tovább

Olyan vagyok, mint egy valóságos kohó, tele tűzzel - Meryl Streep 67 éves

Meryl Streep, a fenti gondolat gazdája, ma ünnepli 67. születésnapját. Nem állítok azzal valótlant, ha azt mondom, ő ma a legtehetségesebb nő Hollywoodban, legalábbis az én 'best actress'-listámon egészen biztosan az első helyet kapja. És nem csak tehetséges színésznő, hanem négy gyermekes anyuka is, feleség, és ember, aki fütyül a konvenciókra, felemeli a hangját a szexizmus és a környezetszennyezés ellen, és nem próbál meg harminc évesnek látszani, hanem gyönyörű, ragyogó, természetes nő. Meryl Streep stílusalbuma következik a kedvenc filmjeimmel kiegészítve, amikben ő játszotta a főszerepet. Isten éltesse a színésznőt!

olvass tovább

Hétköznapi baktériumtanyák

  • 2016. május 28.

Az orvostudomány fejlődésével és a növekvő környezetszennyezéssel párhuzamosan, az emberek egyre egészségtudatosabbá váltak, odafigyelnek a tisztaságra, hogy milyen ételeket fogyasztanak, és mára gyakorlatilag mindenki táskájában megbújik egy kézfertőtlenítő vagy nedves törlőkendő. A nagy óvatosság ellenére azonban vannak olyan tárgyak, amiket számtalanszor megérintünk a nap folyamán, mégsem gondolunk rá, hogy igazi baktériumtanyák.

olvass tovább

17 sokkoló fotó a túlnépesedés káros hatásairól

  • 2015. május 15.

Nem titok, hogyha a környezetszennyezés, az ipari túltermelés és a globális felmelegedés ilyen ütemben halad tovább, hamarosan szembe kell néznünk a szörnyű következményekkel. A Global Population Speak Out nemrégiben kiadott egy egész könyvet „Overdevelopment, Overpopulation, Overshoot” címmel, melyben igyekeznek felhívni a figyelmet a közelgő ökológiai katasztrófára. Híres tudósok, írók, és ökológusok segítenek megértetni velünk, hogy mi miért történik, írásaikat pedig olyan erős képekkel illusztrálták, melyek mellett mi sem haladhatunk el szó nélkül. Be is mutatjuk a 17 legsokkolóbbat!

olvass tovább

Komposzt Kisokos Kezdőknek

  • 2014. május 31.

Manapság egyre inkább fontossá válik, hogy környezettudatosan éljük mindennapjainkat, és minden lehetőséget megragadjunk a környezetszennyezés elkerülésére. Mind a konyhában, mind a kertben rengeteg szerves hulladék keletkezik, amit hasznosíthatunk terményeink talajának minőségét javíthatva. Komposztáljunk bátran! A komposztálás folyamatáról Tóth Ádám, kertészeti szakemberünket kérdeztük.

olvass tovább

Szemét-sziget gazdagoknak

  • 2011. február 01.

Tavaly röppent fel a hír, műanyaghulladékból építenének szigetet a Csendes-óceánon. A környezetvédelem és ennek tudatosításának egy igen sajátos formájáról lévén szó, egyelőre még csak a tervasztalon létezik. Ennek ellenére sajnos ha nem is úgy, de a valóságban már létezik ilyen sziget. Jelenleg is országnyi szemét tömbök úsznak a világ tengerein.

olvass tovább