Kulcsszó keresés /


10 dolog, amit csak az igazi könyvmolyok érthetnek

  • 2020. február 15.

Valós érzelmeid vannak egyes könyvbéli karakterek iránt? Minden éjszaka meghasad egy kicsit a szíved, mikor be kell fejezned az olvasást, és vissza kell tenned a polcra kedvencedet? Egy jó könyv kiolvasása után napokig rágódsz még a befejezésen? Ha válaszod igen, akkor ez most Neked szól.

olvass tovább

„Minden reggel eldönthetem, hogy hogyan élem aznap az életem” – Interjú Mucha Dorkával

Mucha Dorka az a személy, akinek határozott véleménye van mindenről. Aki elsőkönyves író, a 21. század kiadónál jelent meg „Puncs” címmel a regénye. Akinek a könyve pont olyan, amilyen őmaga: tömör és őszinte. Nincsenek nagy barokkos körmondatai, nincsenek nagy klisés megfogalmazásai, egyszerűen letisztult és önazonos. Nem olvastad még a könyvet? No akkor először olvasd el az interjúnkat vele, aztán irány a könyvesbolt!

olvass tovább

Vágytól girhes: csodaszép mese felnőtteknek, nem csak karácsonyra

  • 2018. december 12.

Szuri, a tündérarcú szuperhős az új kedvenc a könyvesboltokban! A napokban megjelent lélekemelő szeretetregény főhőse: az aranyszívű szurikáta arra tanít minket, hogy ne csak Karácsony előtt gondoljunk a jó cselekedetekre, hanem váljunk az év 365 napjában a szeretet misszionáriusává. Vegyük észre azokat, akiket aggasztó gondokkal terhel az élet, s lehetőségeinkhez képest, segítsünk rajtuk!

olvass tovább

Az ördög még mindig Pradát visel

  • 2013. június 05.

Jön a 2003-as bestseller folytatása! Amerikában tegnap jelent meg a könyvesboltokban Lauren Weisberger folytatásos regénye, amelynek a filmváltozatát még annál is jobban várjuk. Ugye emlékeztek még Emilyre és Meryl Streep felejthetetlen alakítására a legendás főszerkesztő szerepében?

olvass tovább

10 kihagyhatatlan csajos könyv

  • 2012. január 14.

Teljesen mindegy, hogy szingliként éled az életed, vagy épp egy olyan kapcsolatban, ami már ellaposodott, a könyvesboltok polcain biztos, hogy találsz olyan „csajos” könyvet, amely segít áthidalni az élethelyzeted. Ilyenkor ugyanis hatalmas segítség lehet egy útmutató önmagad megtalálásához, vagy épp egy olyan regény, amely olyan problémáról szól, mint amilyen a tied. Összeállításunk azokat a könyveket mutatja be, amelyet érdemes elolvasnod.

olvass tovább