Kulcsszó keresés /


Gandhi - Nekünk kell a változássá lennünk, amit a világban látni akarunk.

Mohandász Karamcsand Gandhi ndiai jogász, politikus. Nevét híveitől kapta. A Mahatma szanszkrit szó, jelentése: „nagy lélek”. Ezen a néven ismerte meg őt az egész világ, s vált a békés ellenállás jelképévé. Életében két célja volt, a függetlenség, és népe felemelése. Korábbit maradéktalanul elérte, sajnos az utóbbit, csak részben sikerült megvalósítania. Ő egy olyan helyet szeretett volna a világban teremteni, ahol nincs szegénység, ahol, egység van. Maháthma Indiában ma is az egyik legjobban tisztelt ember. Emlékhelyét zarándokok tömege keresi fel a mai napig.

olvass tovább

A lila szín

  • 2011. július 03.

A hétköznapi lilából a színelméletben ibolya lesz, a családjában beletartoznak a különféle rózsaszínek, ciklámenek, pinkek, bíborok is. E rokonságának a kék és a piros színek keveredése az alapja. Már az ókori rómaiak is büszkélkedhetek egy bíbor árnyalattal, amelyet a földközi- tengeri Türoszban a kürtcsigák héjából vontak ki. A bíbor a gazdagság és a császári hatalom jelképévé vált akkoriban.

olvass tovább

TRUSSARDI

  • 2008. január 25.

A Trussardi név lényege két erőteljes alkotóelem elegyéből ered: egy nagy múltú család tudatosságából és a világ uralkodó stílusára fogékony esztétikai érzékből.

olvass tovább