Kulcsszó keresés /


Kulisszatitkok: Sünhalak a Tropicariumban

  • 2020. június 23.

A Tropicarium mostani videójából azt tudhatjuk meg, hogy milyen érdekes állatok a Budapest cápás állatkertjében élő sünhalak. Az egyik kolléga azt mutatja be, hogy hogyan etetik ezeket a különleges élőlényeket.

olvass tovább

Paleo étrendek

A paleolit diéta lényege, hogy bizonyos ételeket száműzünk az életünkből. A paleolit korszakban nem volt állattenyésztés és mezőgazdaság, így kagylókat, halakat, tojásokat, sült húsokat, dióféléket, zöldségeket, gyökereket, gyümölcsöket, bogyókat és gombákat fogyasztott az emberiség. Aztán a mezőgazdaság kialakulásával megjelentek a neolit ételek, úgy, mint különböző tejtermékek, babok, burgonya, és cukor. Ezek a „hamis” élelmiszerek.

olvass tovább

A világ első akváriumkerítése

  • 2015. január 19.

Egy török üzletember, Mehmet Ali Gökçeoğlu luxusvilláját körülvevő kőkerítés megakadályozta a földszintről való kilátásban, ezért úgy döntött, hogy lebontatja és helyette egy halakkal teli akváriumot építtetett portája köré.

olvass tovább

Anyu főz: halcurry

  • 2015. január 15.

Mi magunk is sokszor írtunk már arról, hogy mennyire fontos rendszeresen halat fogyasztani. Ráadásul az nem is elég, ha mi magunk megbarátkozunk a halakkal, megtanuljuk változatosan elkészíteni őket, hanem az is a mi feladatunk, hogy a gyerekeinkkel megszerettessük ezt a fontos étket.

olvass tovább

Anyu főz: Paradicsomos, parmezános bruschetta

  • 2014. november 26.

Hideg esték, meleg vacsorák, ráadásul nyarat idéző, napfényes ízekkel. Lehetetlen? Nem az! A ma oly divatos egészséges életmód, étrend alappillérei szinte kivétel nélkül a mediterrán konyha alapjait követik. Sok zöldség, gyümölcs, olívaolaj, teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, halak és szárnyasok, ez a Földközi-tenger országainak természetes és ösztönös ételsor, nekünk pedig még van mit tanulnunk belőle!

olvass tovább

Bajor hangulat

  • 2014. október 30.

Látványkonyhával, tradicionális bajor ételekkel és hamisítatlan Oktoberfest hangulattal vár mindenkit a megújult Paulaner Sörház. Az átalakított belsőtér mellett az étlapon is felfedezhetünk néhány újdonságot: a látványkonyhában faszénen sült grill húsok és halak készülnek, valamint sokkal szélesebb desszertkínálat várja a vendégeket.

olvass tovább