Kulcsszó keresés /


3 tévhit a gyermekkori fejfájásról

  • 2023. augusztus 08.

A fejfájás problémája a gyermekeket is érinti, nem csak a felnőtteket. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, a magyar szülők kevesebb mint fele veszi csak igazán komolyan, ha gyermeke fejfájásra panaszkodik. Sokan korábbi saját tapasztalataikra, vagy rossz beidegződésekre támaszkodnak a kezeléskor. A gyermekkori fejfájásnak több típusa létezik, nem mindig egyszerű felismerni, Dr. Google pedig nem a legjobb tanácsadó. Ha felismerjük a problémát, többféle kezelési lehetőség áll előttünk.

olvass tovább

Ki nyeri meg a Google és a Microsoft párviadalát?

  • 2023. március 14.

Az elmúlt hónapokban a világ két legnagyobb technológiai vállalata közötti kiélezett versenytől hangos a világsajtó. A legtöbb elemzés arról számol be, hogy a Microsoft a ChatGPT (OpenAI) fejlesztésével és piaci bevezetésével jelentősen elhúzhat a Google előtt, eldöntve ezzel a már több évtizede tartó “állóháborút”. Akadnak azonban bőven szkeptikusok a témában, akik szerint a ChatGPT körüli felhajtás inkább csak egy ügyes PR fogás és hosszú távon nem lesz számottevő a redmondiak befektetése. Juhász Viktor felhőszakértő szerint a felhasználók elköteleződése nem a funkciók fejlesztésén vagy a pillanatnyi felhasználói élményen áll vagy bukik, hanem leginkább a megszokáson és az innovációra való nyitottságon múlik.

olvass tovább

Szexi sztárpasik, akikre a legtöbbet gugliztunk az elmúlt évben

A Mr Man website idén is közzétette listáját arról a 10 – helyenként pucér – férfi hírességről, akikre 2016-ban a legtöbben rákerestünk az interneten. Na de, Hölgyeim! Nyilván se te, sem pedig én nem növeltük a statisztikát, hiszen egyikünk sem guglizott még szexi hírességeket (vagy igen?), de az eredmény egy kattintást biztosan megérdemel. Neked melyik a kedvenced?

olvass tovább

Válaszok 6 szépségápolással kapcsolatos kérdésre

"Ha kérdésed akad, Googlezz rá!" - csendül fel oly gyakran a mondat. A szépséggel kapcsolatos kérdésekre azonban sokszor zavaros válaszokat kapunk. Mitől lehet szép a bőr? És mitől lesz fényes a hajad? Nos, a szépségideál minden országban más és más, hiszen mindenhol eltérőek a határok, azonban akad néhány olyan kérdés, amely világszerte nap mint nap felcsendül. Ezekre kaphattok válaszokat itt és most.

olvass tovább

Palvin Barbi leghíresebb fotósorozatai

  • 2014. június 03.

Tele van a internet Palvin Barbarával, na nemcsak most, hanem úgy általában. Elég beírni a nevét a Google-be, és máris több, mint 16 millió találatot kapunk. Napjainkban a fáma leginkább a súlyáról, vagyis a hízásáról szól, sőt arról is sokat hallani, hogy Barbi kicsit talán többet bulizik a kelleténél, és hát ott volt Justin Bieber is ugye…

olvass tovább

iRiver Story HD, könyv 2.0?

  • 2011. július 14.

A Google végre hivatalosan is bejelentette, hogy július 17-én végre piacra kerül első e-olvasója, az iRiver. Az eszköz hivatalos neve a roppant fantáziadús iRiver Story HD, melyet a főleg mp3 piacon domborító iRiver-rel együtt fejlesztett gugli barátunk.

olvass tovább