Kulcsszó keresés /


A feltétel nélküli szeretetről

A szeretetet pici korunktól szívjuk magunkba a külvilágból. Kicsiként még tisztán és romlatlanul fordulunk a világ felé. Aztán ahogy öregszünk, és fejlődünk szociálisan, úgy változik a szeretet fogalma számunkra.

olvass tovább

Szeretni még ha fáj is....

Szeretni és szeretni és, mert a szív valójában másra képtelen. Szeretetre született, minden más az emberi elme megtépázott játéka... -amikor kapsz egy leckét melyben megtanulsz feltétel nélkül szeretni rájössz, hogy milyen a tiszta önzetlen a szeretet, -amikor függetlenül attól, hogy mi történik veled és körülötted, -függetlenül attól, hogy mit tesz a másik, mit igen vagy mit nem te csak szereted....

olvass tovább

Teréz anya, a feltétel nélküli szeretet követe

  • 2017. szeptember 04.

Egy éve 2016. szeptember 4-én Ferenc pápa szentté avatta Teréz anyát, azt az embert, akit a nem keresztény India is három napos nemzeti gyásszal és állami temetéssel búcsúztatott, és akinek halálát az egész világ az emberiség óriási veszteségeként értékelte. Ismerjük hát meg kicsit jobban e szent életű asszonyt és azt is, hogy miként lehet valakiből szent a római katolikus egyházjog szerint.

olvass tovább

„Mert szeretsz, s nyugton alhatom” – József Attilára emlékezünk

József Attila ordítva, toporzékolva követelte a feltétel nélküli szeretetet a nőktől, azt a szeretetet, amit a Mamától soha nem kaphatott meg. Egész életében szerelmes volt. Mindössze harminckét évet élt szeretetlenül, nincstelenül, árván, és nem volt neki se istene, se hazája, de mindvégig gyönyörűszép, tiszta szívvel élt. A boldogságot hajszolta sóváran, és mindennél jobban vágyott arra, hogy szeressék. Kenyérre, elismerésre, ölelésre éhezett.

olvass tovább