Kulcsszó keresés /


7 sorozatbeli otthon, ahol szívesen élnénk

  • 2019. szeptember 05.

Az első lakásunk általában teljesen ellentétben áll a korábban megálmodott elképzelésekkel. Megtalálni a megfelelő lakótársakat, beszerezni a bútorokat, fizetni a számlákat; mind-mind a felnőttkor kezdetben stresszes velejárói. Addig, amíg mindent a saját képünkre formálunk, legalább gondolatban máshol is időzhetünk. Íme, 7 csodás otthon kedvenc sorozatainkból.

olvass tovább

Melletted megállapodnék

Felnőttkori emberi kapcsolataim csak lazák, felszínesek, eltünedeznek fokozatosan, mint a legyek az édes nyalánkságról, amikor minden nedűt kiszívtak már belőle. Mit tegyek velük? Dobozoljam be őket? Rakjam fel őket a kamra polcára, és szedjem le őket újra, amikor a érdek, az érzelemmentesség, a sekélyesség kiszáll ebből a világból, és az őszinteség, a tiszta érzelem már nem lesz ritka madár?

olvass tovább

Hogyan tesz tönkre a viszonzatlan szerelem?

A szerelem utáni vágyódás néhány embernél rendkívül erős és még akkor is célra vezetik a szerelmet, ha tudják az esélytelenségét beteljesülésre. Bizonyos életkorok esetében teljesen normális sőt, gyakori a plátói szerelem, azonban felnőttkorban, ha mindig azon kapod magad, hogy beteljesületlen szerelem után epekedsz érdemes elgondolkoznod azon, hogy közben miket vesztesz el.

olvass tovább

A legtalálóbb gif-ek a felnőttkor problémáira

  • 2017. augusztus 12.

Nem hinném, hogy van egy egyetemes kor, amitől kezdve mindenki felnőttnek nevezheti magát- számok ide vagy oda. Leginkább talán onnan tudhatjuk, hogy hivatalosan is független, önálló felnőttek lettünk, hogy elkezdjük annak tipikus, mindennapi velejáróit megtapasztalni. Az alábbi, humoros listánkra pedig remélhetőleg rákerültek ezek az esszenciális „felnőtt-jegyek”.

olvass tovább

Különbözni jó. Szóval ne akarj megfelelni. - Angelina Jolie 42

  • 2017. június 04.

A cím egy Angelina Jolietól vett idézet, aki ma ünnepli a 42. születésnapját. Ebben a mondatban pedig benne van Angelina egész élete, a dacos, vad, öntörvényű gyerekkora, és az a felnőttkora is, amely látszólag megnyugvást hozott, szerető és nagy családja körében, ám ez jóformán csak a felszín... Szülinapja alkalmából összeállítottuk Jolie stílusalbumát, amelyet végiglapozva megcsodálhatjuk a színésznő gyönyörű, de olykor fájdalmas metamorfózisát.

olvass tovább

Álmodni kell! Hogy legyen mit megvalósítani.

Minden kislány és kisfiú álmokkal teli batyuval sétál bele a felnőttek világába. Az elképzelések változnak, formálódnak, az évek elteltével egyre inkább kezdenek a realitáshoz közelíteni. És gyakran végül nem marad más, mint sok felnőtt nő és férfi, akik már csak halványan emlékeznek az álmaikra, és a vágyakkal telipakolt batyut lerakják a saját világuk eldugott kis szegletébe.

olvass tovább

Barátnők

  • 2015. április 09.

Miért van az, hogy felnőtt korunkban már nem, vagy csak nagyon ritkán tudunk új barátságot kötni? Miért? Mert már bezártad a szíved és csak az arra igazán érdemes emberek előtt tárod ki újra. Már nem zársz a szívedbe felhőtlen gyermeki naivitással és nyitottsággal bárkit, és már megválogatod, kit engedsz közel. Lehetnek felnőttkori, felszínes élményeitek, de az, akire gyermekszemmel néztél, és életed minden eddigi szakaszában veled volt, mindig különlegesebb helyet foglal majd el. A legkülönlegesebbet. Mert akarva-akaratlanul kísérőd lesz egy életen át.

olvass tovább