Kulcsszó keresés /


Az elakadásokkal szembe kell néznünk

  • 2022. november 24.

Vannak napok, amikor zavartnak, demotiváltnak és kimerültnek érzed magad a mindennapok körforgásában, ismerős az érzés? Mind átéltük már, és valószínűleg még át is fogjuk néhányszor életünk során. A nagy reménytelenségben, olykor nehéz talpra állni – ehhez hoztunk most némi segítséget.

olvass tovább

A fókuszon van a hangsúly - így tudsz jobban összpontosítani

  • 2022. szeptember 28.

Ebben a zajos és különös világban, amiben élünk, néha nagyon nehéz összpontosítani egy tevékenységre, egy feladatra, egy személyre. Pontosan amiatt, mert sokszor a világ nyomása által, úgy érezhetjük, hogy lemaradunk valamiről. Meg kell tanulnunk azonban a megfelelő dolgokra helyesen fókuszálni.

olvass tovább

BCEFW x UFW - Az összefogásra hívja fel a figyelmet a jubileumi BCEFW

  • 2022. augusztus 01.

Európában először, a nagy divathetek előtt Budapesten mutatják be kollekcióikat az ukrán tervezők. A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) augusztus 29. és szeptember 4. között immár 10. alkalommal rendezi meg a régió egyik legmeghatározóbb divateseményét a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW), melynek keretében a szakmai együttműködések fontosságát helyezi a fókuszba. Az Ukrainian Fashion Week szervezőivel való szoros partneri kapcsolatnak köszönhetően a magyar fővárosban mutathatják be kollekciókat azok az ukrán márkák, akiknek eddig a 25 éve folyamatosan megrendezett kijevi székhelyű rendezvény nyújtott bemutatkozási lehetőséget. A nagy divathetek előtt megtartott BCEFW során természetesen kiemelt szerepet kapnak a magyar, illetve az ukránon túl más regionális tervezők tavaszi-nyári kollekciói is, így városszerte számos esemény keretében ismerheti meg a közép-európai kortárs designereket a nemzetközi divatszakmai közönség.

olvass tovább

Te hányszor hazudsz akaratlanul is?

  • 2022. május 30.

Még ha igyekszünk is a lehető legjobbat feltételezni a körülöttünk lévő emberekről, akkor sem árt nem csak a kimondott szavaikra fókuszálni, hanem a mögöttes jelentésükre is. És mint tudjuk, a testbeszéd mindig elárulja, mit is gondol a másik. Csak figyelnünk kell.

olvass tovább

3 lépés, hogy új célokat találj az életedben, amikor minden reménytelen

A tűz, a vágy, a szenvedély, az izgalom, az elhivatottság, ezek olyan érzések, amik segítenek, hogy haladj előre. Ez az a lelkesítő erő, ami újra és újra motivál, ami életben tart, ami szárnyakat ad a lelkednek. Ezek nélkül, elveszíted a fókuszt, minden szétesik az életedben, értelmetlenné és üressé válik. Hogyan találhatsz rá újra magadban erre az erőre, amikor az élet látszólag kispadra ültetett?

olvass tovább

Ilyen érzés, amikor elkezded szeretni az életedet és magadat

Azt veszed észre, hogy a borús, demotivált pillanatokból és napokból átlépsz a kiegyensúlyozottság, elfogadás és nyugalom zónáiba. Nem hergeled magad arra, hogy elégedetlenkedj a hiányosságokon, nem a hibákra fókuszálsz, hanem a meglévő dolgokra, és az elért sikerekre, még ha aprók is. A szabad percekben, amikor kinézel ebédszünetben az irodád ablakán, nem azon tűnődsz, hogy te miért nem vagy ott, ahol lehetnél. Hálát fogsz érezni, hogy ott vagy, éppen a te életedben, a te testedben.

olvass tovább

Milyen nőt választ a férfi

  • 2021. november 16.

Az érett férfiak az élethez keresnek társat, nem csupán egy kapcsolathoz. Éppen emiatt olyan dolgokra helyezik a fókuszt, a társkeresés alatt, ami sokkal fontosabb annál, mint a mell-popsi kettőse. Érdemes szem előtt tartani tehát a következő néhány pontot.

olvass tovább

Kell a megfelelő közelség, de a távolság is - Ha szeretsz valakit, adj neki teret

Nem vagyunk ugyanazok, mint húsz éve. A tegnapi énünk is más, mint ma. Te sem vagy ugyanaz és ő sem. Lehet pont az fogott meg benne, hogy annyira más. Tetszett. Rajongtál érte, hogy kiáramló, impulzív, tele ötletekkel, szabad és örökké vidám. Tökéletesen kiegészítve visszafogott, szabályozott világodat. Tőle felvillanyozódtál, új életet kaptál. Teljesen magával ragadott, majd jött a szerelem, amiről nem véletlenül mondják: „vak”. Igen, mert a jót akarja látni és láthatatlanná teszi a kevésbé vonzót. Fókuszod az élményen tart, amit hozzád ad. A másik is pont így lát téged. A racionális, tervező, antiszeleburdi, megbízható énedet. Rád lehet számítani.

olvass tovább