Kulcsszó keresés /


10 módszer karma tisztításra

  • 2022. április 21.

Amikor a karma szóba ütközünk legtöbbször valami rosszra gondolunk és a negatív oldalára asszociálunk, egyfajta büntetésre, amit azért kapunk, mert előzőleg rosszat cselekedtünk. A szanszkrit eredetű karma szó azonban szimplán cselekvést jelent. És mint tudjuk, minden apró tettünk egy következőhöz vezet, tehát miért is ne tisztíthatnánk meg kicsit a karmánk?

olvass tovább

Morális zsákutcák, avagy a helyes és a vágyott cselekedetek dilemmái

Az életben az ember sokszor csöppen bele olyan helyzetekbe, amikor az életét mozgató és megalapozó elvek szerint kellene meghoznia egy döntést, amennyiben azok az elvek tisztán definiáltak, és személyiségéhez illeszthetők. Mit tegyünk azonban, ha vágyaink más kimenetelt hordoznak magukban, mint a jól bevált és magunknak szilárdan felépített erkölcsi szabályaink?

olvass tovább

Apró dolgokkal is bebizonyíthatod, hogy fontos számodra valaki

  • 2021. június 21.

Vannak olyan szinte észrevétlen, apró dolgok, melyek megmutatják azt, hogy valaki számunkra valóban prioritást élvez. Olyan egyszerű cselekedetek ezek, melyek komoly visszacsatolást jelenthetnek a másik fél számára. Érdemes tehát odafigyelni és tudatosítani magunkban azt, hogy ezek mennyit is érnek.

olvass tovább