Kulcsszó keresés /


Márton napi Borfesztivál a 100 éves Gellértben

  • 2018. október 11.

Immár nyolcadik alkalommal jelentkezik Budapest legizgalmasabb Márton napi borfesztiválja az idén 100. születésnapját ünneplő Danubius Hotel Gellért csodálatos épületében, természetesen a 100-as szám jegyében: felvezetésként butik sörfesztivállal, aztán sörre borral, pezsgővel és pálinkákkal - korlátlan kóstolással, a páratlan hangulatú lakosztályétteremmel, kreatív borvacsorával és záróakkordként jön az elmaradhatatlan Sunday brunch is. Mindez november 8-11 között.

olvass tovább

Trófeát vehetett át a somlói Kreinbacher Birtok a pezsgők Oscarján

  • 2016. szeptember 05.

A Champagne és Pezsgő Világbajnokság díjátadó gáláján a mindössze 20 trófea, ezen belül a 11 National Champions nagydíj egyikét vehette át a somlói Kreinbacher Birtok. Miután Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum pezsgőjükért megkapták az első hazai aranyérmeket, utóbbit Londonban a Best Hungarian Sparkling Wine trófeával díjazták. Az abszolút világbajnok a Louis Roederer Cristal 2002 Magnumja lett, míg a legjobb nem évjáratos champagne a Charles Heidsieck Brut Réserve, amely a 25. Budapesti Borfesztiválon is kóstolható lesz.

olvass tovább

Márton Napi Borfesztivál

  • 2015. november 01.

Borok, libák, fűszerek alcímmel, egyedi és új programokkal kerül megrendezésre, immáron már ötödször a Márton napi Borfesztivált 2015. november 5-8. között a Bortársaság, a Bor és Piac és a VinCE Magazin szakmai támogatásával.

olvass tovább

Vigyázz! Kész! Bor!

  • 2014. szeptember 02.

A borról már évezredek óta tudja az ember, hogy mértékkel fogyasztva számos jótékony hatással rendelkezik. Az idei Borfesztivál témája a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények. 23. Budavári Borfesztivál, 2014. szeptember 10-14. között a Budai Vár teraszain.

olvass tovább

Mai mosoly: egy falat Görögország

  • 2013. október 06.

Mikor ezt a receptet írtam, a szívem megszakadt, mert vége lett a nyárnak…és talán ez volt életem egyik legjobb nyara! Azonban valahol nagyon örültem is, hiszen kezdődik az ősz, a borfesztiválok, pálinkafesztiválok szezonja, és mert a testvérem, aki Új-Zélandon él is ebben a hónapban látogatott haza. Szóval izgalommal töltött el ez az időszak is.

olvass tovább

A pincékbe rejtett csodák helye - X. Tolcsvai Borfesztivál

  • 2013. július 24.

Végy egy gyönyörű történelmi települést a Zemplén szívében, több száz éves múlttal rendelkező pincéket és finom helyi borokat, melynek minden cseppjében ott van a borászok szíve, jól keverd össze, ízlés szerint fűszerezd egy kis helyi vendégszeretettel és máris kész a Tolcsvai Borfesztivál.

olvass tovább

Borvilágos éjszaka

  • 2013. július 22.

Ismét megrendezték Tolcsván a „Bortúrázók éjszakája” nevezetű rendezvényt. A túra 11 állomásból áll. Mivel Dexivel a főiskolás bulik alkalmával többször is „áldozunk” Bacchus tiszteletére, kihagyhatatlannak éreztük ezt a kínálkozó lehetőséget.

olvass tovább

Zenit a Rácban!

  • 2013. július 03.

Magyar fajták borfesztiválja a Rác Fürdőben – a Borjour kóstolósorozat első nyári állomásán, a Zeniten!

olvass tovább

Borban az egészség!

  • 2013. július 03.

A VIII. Gyógy- Bornapok- Büki Gasztro Fesztivál szervezői, Magyarország legjobb boraival és pálinkáival, kézműves kirakodóvásárral, koncertekkel, gyerekprogramokkal és Bük Város Bora szavazással várják a látogatókat július 24-27. között.

olvass tovább