Kulcsszó keresés /


Együtt élünk velük, lakbért mégsem fizetnek: légszennyezők a lakásban

  • 2017. október 31.

A legtöbben nem is sejtjük, hogy a családunkon, párunkon és háziállatunkon kívül másokkal is együtt élünk, akiket, ha teljes valójukban megismernénk, nagy valószínűséggel kitessékelnénk a lakásunkból. Ismerjük meg láthatatlan lakótársainkat: polleneket, poratkákat, penészgombákat, vírusokat, baktériumokat, szállóport és egyéb, káros légszennyezőket.

olvass tovább

Hétköznapi baktériumtanyák

  • 2016. május 28.

Az orvostudomány fejlődésével és a növekvő környezetszennyezéssel párhuzamosan, az emberek egyre egészségtudatosabbá váltak, odafigyelnek a tisztaságra, hogy milyen ételeket fogyasztanak, és mára gyakorlatilag mindenki táskájában megbújik egy kézfertőtlenítő vagy nedves törlőkendő. A nagy óvatosság ellenére azonban vannak olyan tárgyak, amiket számtalanszor megérintünk a nap folyamán, mégsem gondolunk rá, hogy igazi baktériumtanyák.

olvass tovább

Baktériumfogók az otthonodban

  • 2015. május 29.

Melyek azok a tárgyak, amik a leginkább vonzzák a baktériumokat az otthonodban? Most elsőre biztosan a fürdőszoba képe ugrott be, pedig meg fogsz lepődni az alábbi cikket olvasva, és esélyes, hogy azonnal nekiugrasz a tavaszi nagytakarításnak.

olvass tovább

Fogaink védelmében, a friss ébredésért

  • 2009. május 18.

Gondolkozott már azon, hogy az esti alapos fogmosás ellenére reggel miért ébred kellemetlen lehelettel? A válasz egyszerű: a legtöbb hagyományos fogkrémet nem kifejezetten az éjszaka elszaporodó baktériumok elleni védelemre tervezték, ezért nem képesek megelőzni a rossz reggeli lehelet kialakulását.

olvass tovább