Kulcsszó keresés /


Varga Pincészet - A jövő felé

A balatoni régióban Badacsony már évszázadok óta a bortermelés kiemelkedő területe, melyet a borvidék jellegzetes kőzete, klímája, és egyedi mikrokörnyezete biztosít. A balatoni régió kiemelkedő borászata, a Varga Pincészet innen indult hódító útjára, ami a mai napig tart.

olvass tovább

Tíz természetközeli célpont a Balaton-felvidéken

  • 2019. április 27.

Az európai természeti látványosságok között is egyedi hangulatú Balaton-felvidék kivételes látványt mutat az ott kirándulóknak, túrázóknak. A Fjällräven ötnapos, nyári gyalogtúráján egyszerre élvezhetjük a pazar látványt, a hűsítő szelet és az érintetlen vidék nyugalmát. A Zánkáról induló öt napos túra során földtörténeti és történelmi kuriózumokat érinthetünk, mindvégig varázslatos panorámától övezve és botanikai különlegességek között lépdelve. A Badacsonyörsön záruló túra egyik újdonsága, hogy adott napokon rövidebb útvonalat is választhatnak a résztvevők.

olvass tovább

Itt vannak Veszprém megye legjobb borai

  • 2011. június 27.

Kiválasztották Veszprém megye legkiválóbb minőségű borait: a megye négy történelmi borvidékéről érkezett hegyközségi szakemberek huszonhárom bortermelő harminchat versenybe nevezett bora közül összesen tizennégyet találtak méltónak végső zsűrizésre, közülük pedig háromnak ítélték oda a Veszprém Vármegye Bora elismerést.

olvass tovább