Kulcsszó keresés /


Milyen a bőröd és hogyan ápold helyesen? - Egy kozmetikus szemszögéből

Kozmetikusként gyakran tapasztalom, hogy az emberek legtöbbször nincsenek tisztában azzal, hogy milyen a bőrük és azt hogyan kéne megfelelően ápolni. Ezt a problémát tovább fokozza az is, hogy a mai drogériák elérhető polcain, csupán egy leegyszerűsített információ szerint osztályozzák az egyes bőrtípusokat és a betévedt áldozat, aki helytelenül próbálja valamelyik szegényes kategóriába besorolni a saját bőrét, legtöbbször még nagyobb kudarc csapdájában találja magát.

olvass tovább

Találd meg a színtípusod

  • 2016. június 24.

Sokszor szembesülök vele, hogy a nők nem merik használni vörös rúzsukat vagy színes szemhéjfestékeiket, mondván, hogy nem áll jól nekik. Az igazság az, hogy mindenki viselhet bátran színeket, mind az arcon, mind ruhában, a titok nyitja csupán a saját színtípus meghatározása.

olvass tovább

Ismerd meg a bőrtípusod!

  • 2016. február 18.

Kipróbáltad már az összes létező hidratáló krémet, mégsem találtad meg az igazit? Az arcbőr megfelelő ápolásához nem elég, ha megveszed a legdrágább krémeket, az még nem garancia a megoldásra. Attól még nem kell leírni őket, csak meg kell találnod a saját bőrtípusodnak valót. Ha ez sikerül, azonnal érzékelni fogod bőröd állapotának javulását, ráadásul késleltetheted a ráncok kialakulását.

olvass tovább

Hogyan válasszunk testápolót, arckrémeket?

  • 2015. január 18.

Téli hidegben mindenki tapasztalhatja, hogy a bőre a szokásosnál szárazabb, sok esetben vörös, viszkető ekcémás foltok jelentkeznek kézfejen, arcon, nyak területén. Ilyenkor a legfontosabb a megfelelő bőrápoló kozmetikumok megválasztása.

olvass tovább

Bőrtípusok

  • 2010. április 02.

Itt a tavasz, melegszik az idő, a hosszú tél után végre kiszabadul a ruha alól a bőrünk. Tavasszal hasonló gonddal kell ápolnunk a bőrünket, mint télen. Viszont nem mindegy, hogy milyen kezelést választhatsz, hiszen a bőrtípus meghatározó a kezelés módját illetően.

olvass tovább

Zsíros bőrtípusok

  • 2009. január 21.

Alapvetően két típusú zsíros bőrt különböztetünk meg. Az olajos, pattanásos, jellemzően miteszerest, illetve a vízhiányos, korpás, pattanásos bőrt. Mindkét fajta bőr eltérő kezelést igényel. Lássuk mit ajánl okleveles sminkesünk: Bokros Csilla.

olvass tovább