Kulcsszó keresés /


6 tipp a totyogód táplálásához

  • 2014. július 24.

Nemrég már beszéltünk az alapokról, hogy mire van szükség egy bölcsődés korú (1-3 éves) kisgyerek kiegyensúlyozott táplálásához. Megígértük, hogy folytatjuk a témát. A mai napra összegyűjtöttünk még 5 pontot, amit ajánlott figyelembe venni csemeténk étrendjének alakításakor.

olvass tovább

Magánóvodai menüsorokat teszteltünk

  • 2014. június 11.

A közelmúltban írtunk arról, hogy az állami óvodák közül milyen sok nem felel meg a közétkeztetés számára előírt javaslatokkal. Vajon a méregdrága magánintézmények hogy állnak az egészséges étkeztetéssel? A megadott szempontok szerint elemeztünk néhány véletlenszerűen kiválasztott menüsort, melyek között van fővárosi, Pest megyei és vidéki is.

olvass tovább

Közétkeztetés itthon

  • 2014. május 09.

Hiába a gondos odafigyelés és a megválogatott alapanyagok használata konyhánkban, ha gyermekeinknek az oktatási intézményekben nem megfelelő ételeket szolgálnak fel. Az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) ajánlása alapján egy óvodás korú gyerek napi energiaszükségletének 65%-át, egy bölcsődésnek 75%-át kell a közétkeztetőnek biztosítania. Azonban Magyarországon nincs olyan intézmény, amely az ajánlott minőséget teljesíteni tudná. Óvoda- és bölcsődeválasztás előtt tehát nem árt tájékozódni arról sem, hogy milyen étlapot állítanak össze az egyes helyeken.

olvass tovább

Bölcsődék és Óvodák - Hova iratkozzunk?

  • 2014. április 17.

Minden család életében eljön az a pillanat, amikor a szülőknek részben, de ki kell vonniuk magukat gyermekük életéből. A választási lehetőségek viszont sok helyen korlátozottak. A következő összeállítást a döntés megkönnyítése érdekében készítettük.

olvass tovább

Ovi mumus - avagy beszoktatás szülői szemmel

  • 2013. május 25.

Ha a bölcsődébe, óvodába való beszoktatásról hallunk, az esetek többségében a felmerülő problémák a gyermekkel kapcsolatosak. Az az érzés, hogy egy anyának mennyire nehéz elengednie kisgyermekét, mintha eltörpülne. Sokan azt hiszik, erről nem is szabad beszélni, holott nincs rajta semmi szégyellnivaló!

olvass tovább