Kulcsszó keresés /


Anyák lazán: Gyerekmentesen

  • 2019. szeptember 17.

Az elvált anyukáknak van egy olyan kiváltságos helyzete, hogy megadatik az a bizonyos egyedüllét, amire oly sok anyuka vágyik néha napján. Én is elvált anyuka vagyok és bizony nem mindig volt könnyű ezeket az egyedülléteket élveznem!

olvass tovább

Moziajánló: Rossz anyák karácsonya

  • 2017. november 07.

Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság… na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet.

olvass tovább

6 film, amit meg kell nézned augusztusban

Úgy néz ki, idén augusztusban a mozikban minden az anyukák körül forog. Egy film arról, hogy milyen a változókorba lépni, némi kapuzárási pánikkal, egy arról, hogy milyen mindennek a közelében teherbe esni, illetve ismét egy film arról, hogy milyen édesanyaként némi „szabadnapot” (estét?) kivenni. Jön egy rettenetesen aranyos romantikus film, nagyon jó betétdalokkal. Egy zenés-táncos, ráadásul magyar film, illetve egy horror második része is azoknak, akik egy kis hidegrázásra vágynak a nagy forróságban.

olvass tovább

8 ok, amiért érdemes szoptatni 1 éves kor után

  • 2016. január 29.

Sajnos a kedves anyukáknak senki sem fog a postaládájába tájékoztató anyagot juttatni arról, hogy a szoptatás 1 éves kor után számos előnnyel szolgál, azonban arról minden bizonnyal kap értesítést, hogy mely tápszergyártó cég termékét fogyassza csemetéje 1 éves kor után.

olvass tovább

Tíz ok, amiért sírhat a baba

  • 2015. szeptember 30.

A kisbabák, újszülöttek egészen 1-1,5 éves korukig, amíg nem kezdenek el beszélni, vagy mutogatással a tudtunkra adni mit szeretnének, addig az egyetlen kommunikációs forrásuk a sírás. A fiatal anyukák, amíg nem ismerik ki kellőképpen gyermekük jelzéseit- hanghatásait, addig általában az összes lépcsőt végigzongorázzák mire megértik valójában mire is volt szüksége a kis csöppségnek.

olvass tovább

Ajánlott ételek újdonsült anyukáknak

  • 2015. szeptember 19.

A kismamáknak fokozottan oda kell figyelniük a táplálkozásukra a terhesség alatt, ez azonban a baba megszületése után sem változik. Ilyenkor az anyukák még mindig kettő helyett esznek, a szoptatás miatt rendkívül fontos az egészséges étrend, ugyanakkor minden nő szeretné visszanyerné minél hamarabb a terhesség előtti alakját. Az alábbi ételeket minden szempontból érdemes fogyasztaniuk az újdonsült anyukáknak.

olvass tovább