Anya

Anya emlékszel? Nekem még nem jött el az időm akkor, korán érkeztem, bele a forró nyárba a hűvös ősz helyett. Próbálták ők napokon át visszatartani az érkezésemet, jobb belátásra bírni, meggyőzni, hogy ez a csodás világ megvár, fel is készült a jöttömre, a júliusi forróság meg alábbhagy majd, mire én jövök. Anya, te rémülten, tanácstalanul nézted a szivárgó vért, az alattad lévő tócsát, de én tudtam, nem lesz baj. Akkor is, amikor fogyott az életjel felőlem, és a gömbölyű hasadon fura alakú kék alakzatokkal jelölték meg, hol észlelték rebbenő mocorgásomat utoljára.

olvass tovább

Engelsrufer – Anyák Napja

  • 2017. május 03.

Sokak számára ismerősek az Engelsrufer ékszerek. Sokakat magával ragad, az a speciális üzenet melyet az ékszer közvetít viselője felé… egy igazi különlegesség!

olvass tovább

Őszintén vallott az anyaságról Fejős Éva és Tatár Csilla

  • 2017. április 21.

Fejős Éva és Tatár Csilla igazi 21. századi, multifunkciós édesanyák, mindketten okosan lavíroznak a családanya és a dolgozó nő szerepek között. Meggyőződésük, hogy úgy tudnak igazán kiteljesedni anyaként, ha mellette kellő énidőt is csempésznek a mindennapokba. Anyák napja közeledtével a régió legnagyobb divatwebshopja, a Fashion Days, arra kérte a két, mindig stílusos sztármamát, hogy tavaszi baba-mama szetteket válogassanak össze, ezzel is inspirálva minden anyát arra, hogy bátran foglalkozzanak saját testük, lelkük felüdítésével is.

olvass tovább

Anya csak egy van: Anyák napja

  • 2016. május 01.

Mi a közös a lobbanékony Sandyben (Jennifer Aniston), a káprázatos ékszereket reklámozó Mirandában (Julia Roberts) és a férjét odaadóan szerető Jesse-ben (Kate Hudson) Mindhárman édesanyák, és bár a mindennapjaikban egészen más örömökkel és kihívásokkal néznek szembe, anyák napján valamennyien megtapasztalják, mit is jelent édesanyának lenni.

olvass tovább

Az én anyám

Kiskorunk óta minden év május első vasárnapján megünnepeljük az édesanyákat. Először csak azért, mert apa azt mondja, nem is igazán értjük. Ahogy növünk, csak azért, mert teljesítjük az elvárásokat, megfelelünk a kötelességnek. Majd eljön egy pont, amikor rájövünk, miért tesszük. Nos, azt hiszem, én már rájöttem.

olvass tovább

A 10 legstílusosabb anya-lánya páros

  • 2014. május 18.

Sok országban, így az Egyesült Államokban is, szemben az itthoni hagyománnyal, május második vasárnapján ünneplik az Anyák Napját. Ennek alkalmából készített a Vogue egy összeállítást a legstílusosabb celeb édesanyákról és kislányaikról.

olvass tovább

Ünnepnapi almás pite

  • 2014. május 14.

Szeretettel készült finomságot ajándékozni szerintem többet ér sok drága ajándéknál. Patetikus vagy sem, nekem működni szokott, és az ilyen lelkesedéssel készült ételek még finomabbak, még jobban szoktak sikerülni. Ez az almás pite még anyák napjára készült, emiatt pedig minden kavarásnál, nyújtásnál, kenésnél volt kire gondolni, volt kiért dolgozni. Nem titok, az én nagy kedvencem (is) az almás pite, legyen az rácsos, amerikai, vagy fordított. Ez a mostani verzió finom, visszafogott, és a hajszálvékony almaszeleteknek köszönhetően nagyon dekoratív is, olyan, mint egy kinyílt virág.

olvass tovább

Anyák napi emlékek

  • 2014. május 04.

Az anyák megünneplésének eredete egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak az istenek anyjának, Rheának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is felköszöntötték.

olvass tovább

Most is vár a Születés Hete

  • 2014. május 03.

Tizenkettedik alkalommal, idén május 3-11. között rendezik meg az országos Születés Hete című szakmai rendezvénysorozatot. A különböző helyszíneken ingyenes programokon vehetnék részt a kismamák és kispapák. A fesztivál minden évben Anyák Napján kezdődik és önkéntesek segítségével egy egész héten át igyekszik maradandó élményekkel és hasznos információkkal ellátni a családalapításon gondolkodó vagy már abba belevágott szülőket.

olvass tovább