Kulcsszó keresés /


Hagyd magad mögött az önkritikádat!

"Én ezt nem tudom megcsinálni! Ehhez én kevés vagyok! Nekem úgysem fog sikerülni!” Ugye ismerjük ezeket a mondatokat? Könnyű önkritikusnak vagy türelmetlenek lenni, amikor olyan célokat tűzünk ki, amik a jelenben (még) elérhetetlenek. A perfekcionizmus óriási ok az önkritikára. A másokkal való összehasonlítás a másik módja, hogy önmagunkat teljesen összenyomjuk, bíráljuk és alulértékeljük. Ez a rossz szokás szinte már hozzánk nőtt és betegítjük vele a lelkünket. De sosem késő, tépd ki a gyomokat, amik mérgezik gyönyörű kertedet és szerezd vissza az önbizalmadat.

olvass tovább

Az egyéniség ott kezdődik, ahol az összehasonlítás véget ér - Búcsúzunk Karl Lagerfeld-től

  • 2019. február 19.

Bár igyekezett titkolni valódi születési dátumát, Karl Lagerfeld 1933. szeptember 10-én született Hamburgban, egy jómódú tejgyáros fiaként. 1955-ben díjat nyert egy rangos versenyen az egyik saját tervezésű női kabátjával, ezután kapott állást Pierre Balmainnél, majd dolgozott Valentinonál, és a Fendinél is addig, amíg a Chanel-ház vezető tervezője lett. A divatvilág igazi legendája volt, két lábon járó divattörténelem, aki egyeseket megbotránkoztatott, másokat pedig szórakoztatott pikírt humorával és aranyköpéseivel. A mai napon, 85 évesen hunyt el. Nyugodjon békében!

olvass tovább

5 jel, hogy túl sokszor hasonlítgatsz

  • 2017. szeptember 30.

Mi nők hajlamosak vagyunk másokhoz hasonlítani magunkat. Az összehasonlítgatásnak, és vele együtt az egészséges versenyszellemnek megvannak a saját előnyei és hátrányai is. Ha néha napján összeméred önmagadat a barátaiddal, munkatársaiddal, a körülötted élőkkel –egyfajta összegzésként, amiből levonható valamiféle tanulság, ami segíthet céljaid további elérésében – és ha ez Téged még tudatosabbá, eltökéltebbé tesz, akkor az összehasonlítás ebben az értelemben vett koncepciója jótékony hatásúnak tekinthető.

olvass tovább

Style twins: celebek egyforma stílussal

  • 2015. január 27.

Nehéz egyedinek tűnni a millió A és D-listás között, ha minden nap fotósok hadai követik minden lépésed, gondolom én. Előbb vagy utóbb összehasonlításra kerülnek a képek alapján, főleg ha netalántán ugyanabba a ruhába sikerül bújniuk, de a megmérettetés közel sem komoly, inkább inspirálódjunk tőlük!

olvass tovább

Kinek áll jobban?

  • 2012. április 24.

Megtetszhet ugyanaz a ruha két hírességnek is. Jó esetben nem ugyanarra a rendezvényre mennek el benne. Érdekes összehasonlítani, kin állt jobban egy-egy kreáció.

olvass tovább

Szegedi Kata megmutatja

  • 2011. április 26.

Szegedi Kata egyike azon új generációs, fiatal tervezőknek, akik képesek a magyar divatban a XXI. századi, nemzetközi összehasonlításban is piacképes alkotásokra.

olvass tovább

Marc Jacobs 2011 tavasz

  • 2010. szeptember 16.

Marc Jacobs 2011 tavaszi kollekciója, mit mondjunk, igen színesre sikeredett. Mondhatnánk azt is, hogy a tervező kollekciójához képest egy óvodai farsangi jelmezbál akár egy temetői menet is lehetne, ha felmerül az összehasonlítás lehetősége. Szerencsére nem, úgyhogy farsangi bál helyett farsangi kollekciót kapunk Marc Jacobs-tól.

olvass tovább